Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Plaats hier berichten over alles wat met basgitaren en het bespelen van de basgitaar te maken heeft.
Gebruikersavatar
BassAgent
de baswâht
Berichten: 19488
Lid geworden op: 07 mar 2005, 12:21

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door BassAgent » 28 mar 2019, 09:48

Droombolus schreef:
28 mar 2019, 08:24
BassAgent schreef:
27 mar 2019, 19:14
Wat bedoel je? Dat je de E- en A-snaar op een andere pot aansluit dan de andere twee?
Zo intelligent ben ik nou ook weer niet hoor ....... :lol: Gewoon per PUP een volume pot.
Jaaa neee dat snap ik wel, maar ik dacht even dat je het bedoelde bij een "gewone" Precision omdat die in de post boven je stond :roll:
Weg
Ondergetekende
Sugar & Spice
Twitter
VanderVeen schreef:ik heb diep respect voor Hidde

Gebruikersavatar
Haico
Invictus
Berichten: 12176
Lid geworden op: 08 nov 2005, 11:05

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door Haico » 28 mar 2019, 10:43

Droombolus schreef:
27 mar 2019, 19:11
Ik soldeer bassen met enkel een V en een T pot standaard om naar V-V, dan kan je de PUPs op elkaar afregelen.
Dit is een goeie tip zeg.

Deze bas heeft waarschijnlijk alleen een master volume en een elementenschakelaar. Ik zou ook liever 2 volumes hebben om het modderige halselement te temmen.
>>Link naar Cassette Culture Studio!<<

Adequaat, ik lust dat: Chagrijnig transgeneratie Θ fervent kringloopwinkelbezoeker Θ basgitaar/mixen/masteren Θ Philips Azur GC4516/20 strijkijzer Θ mandoline-frets uit Mantsjoerije

Gebruikersavatar
Droombolus
Jongere Oudere
Berichten: 8057
Lid geworden op: 02 mei 2006, 12:33

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door Droombolus » 28 mar 2019, 18:49

Daar ga ik wel van uit ja. Ik heb dat recept ook uitgevoerd op de B&ch-variatie die Rob Basvarken postte ( en heb de brug PUP vervangen, maar da's een ander verhaal ...... :wink: )
Experience is the ultimate teacher

Gebruikersavatar
Goose
Berichten: 1224
Lid geworden op: 03 aug 2004, 22:59

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door Goose » 28 mar 2019, 21:57

Is een pickup blend niet handiger dan 2 keer volume? Ik heb op mijn Lakland een volume (altijd vol open) en een blend. En daarmee kan je heel snel van geluid wisselen.

Ik wil eigenlijk wel is wat nieuws proberen.
Een soort 2 kanalen instelling waarbij je een troggle switch gebruikt om te schakelen tussen 2 vooraf ingestelde geluiden.
Dus 2 keer tone en 2 keer blend. En dan wisselen tussen de ene V1+T1 en de andere V2+T2.
-Lakland 55-94
-Randall RB500
-Marshall DBS 7215

Gebruikersavatar
Droombolus
Jongere Oudere
Berichten: 8057
Lid geworden op: 02 mei 2006, 12:33

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door Droombolus » 29 mar 2019, 08:30

Voor mij werkt dat prima en ik vind het suptieler werken dan een blend, maar mijn voorkeur is geen gospel....... :wink:
Experience is the ultimate teacher

Gebruikersavatar
HNZ
Berichten: 5350
Lid geworden op: 23 jan 2007, 12:46

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door HNZ » 01 apr 2019, 10:52

Van het weekend iets verder gekomen met het ontwerp:

Afbeelding

Gebruikersavatar
Spaghettihout
pastaplank
Berichten: 802
Lid geworden op: 15 jan 2018, 19:33

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door Spaghettihout » 01 apr 2019, 11:30

Mooi, maar die vorige slagplaat was naar mijn idee aparter/leuker...

Gebruikersavatar
LeftyJ
De GVR
Berichten: 10319
Lid geworden op: 14 dec 2006, 12:47

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door LeftyJ » 01 apr 2019, 16:38

Die vond ik afzichtelijk. Deze blijft dicht bij de klassieke Telecaster looks. Vind ik mooi!

Gebruikersavatar
HNZ
Berichten: 5350
Lid geworden op: 23 jan 2007, 12:46

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door HNZ » 01 apr 2019, 18:18

Ok, da’s 1-1. (Als ik mezelf niet meereken)

Gebruikersavatar
ritz
Berichten: 5046
Lid geworden op: 23 okt 2008, 18:26

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door ritz » 01 apr 2019, 18:30

Ik vind die eerste er ook beter uitzien (de tweede is een beetje 'lomp').
Visaton Atlas DSM MK II
Sphinx Project Fourteen & Project Four

http://www.funkblog.nl/dj-ritz/

Gebruikersavatar
blablas
Berichten: 2906
Lid geworden op: 22 jan 2012, 16:37

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door blablas » 01 apr 2019, 19:13

Van de 1e kloppen de verhoudingen niet.

Gebruikersavatar
HNZ
Berichten: 5350
Lid geworden op: 23 jan 2007, 12:46

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door HNZ » 02 apr 2019, 06:49

2-2

@blablas - verklaart u nader aub?

Gebruikersavatar
Goose
Berichten: 1224
Lid geworden op: 03 aug 2004, 22:59

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door Goose » 02 apr 2019, 06:56

1e is mooier. Metalen strip is ubercool tov pickgard die doorloopt.
Wacht even, was is 1e en wat is 2e. In ieder geval die met metalen stip is mooier.
-Lakland 55-94
-Randall RB500
-Marshall DBS 7215

Gebruikersavatar
blablas
Berichten: 2906
Lid geworden op: 22 jan 2012, 16:37

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door blablas » 02 apr 2019, 07:59

HNZ schreef:
02 apr 2019, 06:49
2-2

@blablas - verklaart u nader aub?
Die uitstekende pukkel met de knoppen vloeit niet mooi over naar de rest en de proporties van deze pukkel kloppen niet.

Gebruikersavatar
HNZ
Berichten: 5350
Lid geworden op: 23 jan 2007, 12:46

Re: Telecaster PU verplaatsen (of niet)

Bericht door HNZ » 02 apr 2019, 08:33

blablas schreef:
02 apr 2019, 07:59
HNZ schreef:
02 apr 2019, 06:49
2-2

@blablas - verklaart u nader aub?
Die uitstekende pukkel met de knoppen vloeit niet mooi over naar de rest en de proporties van deze pukkel kloppen niet.
Ja, het ontwerp moet nog wat worden verfijnd, maar toch denk ik dat ik hiervoor ga.

Het andere - duidelijk telecaster met de metalen control plate - is een 'veiliger' keuze.
Men kwalificeert wat men (her)kent vaak als 'mooi'. Onbekend is nu eenmaal onbemind.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten