Tindampen snuiven met Hvitekrist - P16 19" Line Splitter

Zelfbouw, reparaties, afstellen en nog veel meer.
Rickfender
Berichten: 737
Lid geworden op: 27 apr 2008, 20:51

Bericht door Rickfender » 11 nov 2013, 10:58

Nice!! :D :D

Gebruikersavatar
Freak
Berichten: 610
Lid geworden op: 30 nov 2012, 18:15

Bericht door Freak » 11 nov 2013, 18:51

Hvitekrist schreef:Zo, ik ben dit weekend bezig geweest met een DIY 19" rack line splitter.

Het idee erachter was om een splitter bij je versterker te hebben met meerdere uitgangen (voor/achterzijde) om zo te sturen naar bijvoorbeeld een (stereo) amp, Front of House, tuner, etc..

Hij functioneert als volgt:
Input -> Send/Return -> Bypass -> Mute -> 5x Output

Bij de Send/Return kun je bijvoorbeeld nog effecten of een noise gate of iets divers tussen plaatsen.
De Bypass staat altijd aan en heeft een volume knop
De 5x Output (3 voor, 2 achter) zijn aan of uit te schakelen met de Mute-switch en hebben ieder ook een eigen volume knop.

Nu dan de foto's:
1. De behuizing
Afbeelding

2. Componenten
Afbeelding

3. Bedrading en PCB's aangesloten
Afbeelding

4. Testen
Afbeelding

5. Eindproduct
Afbeelding
Heel mooi gemaakt, simpel, strak, ik houd ervan! :D
Squier VM P '07 - TI JF344
Squier CV 50s P '10 with Hendrix upgraded pickup - LaBella 760FS

Gebruikersavatar
4snaarinstrument
Berichten: 4384
Lid geworden op: 10 aug 2010, 17:49

Bericht door 4snaarinstrument » 11 nov 2013, 20:07

:thumbsup: Mooi gemaakt!
Fender, Gibson, Tokai, Ampeg

Gebruikersavatar
Ken
Berichten: 1433
Lid geworden op: 07 jan 2009, 16:08

Bericht door Ken » 11 nov 2013, 23:36

Ziet er goed uit, en een goed idee! Maar ik zie een batterij, zitten er actieve componenten in dan? Is dat voor het opkrikken van het line level na het splitten? Moet je dan niet iedere keer als de batterij leeg is de kast openschroeven? :-)

Gebruikersavatar
Hvitekrist
Berichten: 3359
Lid geworden op: 24 nov 2008, 09:43

Bericht door Hvitekrist » 11 nov 2013, 23:47

Ken schreef:Ziet er goed uit, en een goed idee! Maar ik zie een batterij, zitten er actieve componenten in dan? Is dat voor het opkrikken van het line level na het splitten? Moet je dan niet iedere keer als de batterij leeg is de kast openschroeven? :-)
Er zitten inderdaad actieve componenten in, een buffer voor het splitsen namelijk zodat iedere uitgang afzonderlijk van elkaar is.
Als de batterij leeg is moet inderdaad de kast open, maar die zit er meer in 'voor het geval dat'.
De behuizing komt uiteindelijk toch in een rek, en hij heeft gewoon een DC stroomaansluiting aan de achterzijde.

Schema van de elektronica:
Hier!

Gebruikersavatar
Ken
Berichten: 1433
Lid geworden op: 07 jan 2009, 16:08

Bericht door Ken » 12 nov 2013, 20:11

Hvitekrist schreef:Schema van de elektronica:
Hier!
Dank, handig! Mooi concept zo.

Gebruikersavatar
Hvitekrist
Berichten: 3359
Lid geworden op: 24 nov 2008, 09:43

Bericht door Hvitekrist » 12 nov 2013, 22:59

Laatste update van gisteren.
Kabels netjes weggewerkt en de plop die bij de schakelaar nog zat weg gehaald.

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten