Bie gaat het ook maar eens proberen.

Zelfbouw, reparaties, afstellen en nog veel meer.

Berichtdoor Jarno op 18 jan 2016, 15:23

Mooi hoor! (foto van voorkant?)
They're all active if they're electric basses.The only difference is where the first stage of active electronics is, a few inches away in a cavity of the body or at the end of a 20 foot cable in what's called either the preamp or the amp. -Rick Turner-
Avatar gebruiker
Jarno
 
Berichten: 3787
Geregistreerd: 25 apr 2007, 21:27
Woonplaats: Rosmalen

Berichtdoor Jimb op 18 jan 2016, 17:31

Jarno schreef:Mooi hoor! (foto van voorkant?)


Nee dat was een foto van de achterkant :P :mrgreen:
Black Pearl - tribute to Pearl Jam
Avatar gebruiker
Jimb
 
Berichten: 832
Geregistreerd: 25 mei 2005, 15:26
Woonplaats: Gemert

Berichtdoor Jarno op 19 jan 2016, 16:01

Ja
They're all active if they're electric basses.The only difference is where the first stage of active electronics is, a few inches away in a cavity of the body or at the end of a 20 foot cable in what's called either the preamp or the amp. -Rick Turner-
Avatar gebruiker
Jarno
 
Berichten: 3787
Geregistreerd: 25 apr 2007, 21:27
Woonplaats: Rosmalen

Berichtdoor bie op 30 jan 2016, 22:28

vandaag heb ik de site dots en de dots op het fretbord gezet.
gaatje gemaakt voor de jackingang en een covertje gemaakt voor het gat van de trekstang.
ook een foto van de voorkant zoals hierboven gevraagd.
Bijlagen
sized_R0011271.JPG
sized_R0011276.JPG
sized_R0011272.JPG
Avatar gebruiker
bie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 21 apr 2014, 17:56
Woonplaats: Tessenderlo

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor bie op 06 mei 2016, 23:24

Heb even stil gelegen, gewoon geen zin om te prutsen.

Vandaag ben ik er weer ingevlogen. contouren van de body geschuurd, gaten voor tuners gemaakt, fineertje van de headstock vervangen door een nieuwe (was beschadigd met het boren van de gaten voor de tuners), brug en tuners er maar eens opgezet, freesmal gemaakt voor de Delano bassextender.

freesmal is nog niet helemaal af, ben moeten stoppen omdat ik de schaafmachine even tegen m'n vinger had gehouden. :facepalm:

hieronder een foto van de bas met tuners en brug erop.
Bijlagen
sized_R0011331.JPG
Avatar gebruiker
bie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 21 apr 2014, 17:56
Woonplaats: Tessenderlo

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor tjoepatjoep op 06 mei 2016, 23:47

Potverdorie sjiek! Ook mooi dat die zijkant een andere kleur heeft!
Joep

Rickenbackerfetisjist - Vintage gearfreak - Überspammer - Essaydeserteur

Rickenbacker | Fender | Gibson

Stunning Suzy | Pigtail
Avatar gebruiker
tjoepatjoep
Ban wegens Jazz
 
Berichten: 19802
Geregistreerd: 28 maart 2009, 21:36
Woonplaats: Nijmegen

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor bie op 07 mei 2016, 18:10

tjoepatjoep schreef:Potverdorie sjiek! Ook mooi dat die zijkant een andere kleur heeft!


Dank u!

Als ze nu ook nog goed wil klinken ben ik een tevreden man. :dance:
Avatar gebruiker
bie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 21 apr 2014, 17:56
Woonplaats: Tessenderlo

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor bie op 26 jul 2016, 00:05

Hoi allemaal,

Mijn projectje is een beetje stilgevallen omdat ik een probleem heb en niet onmiddellijk een deftige oplossing kan verzinnen.

Ik heb dus 1 gat tekort bij mijn jack gemaakt en dit zou op een deftige manier moeten verdwijnen (het meest linkse gat, op de bovenkant)
en het derde gat van links te beginnen is een te groot gat, zou een toggle switch in moeten komen. :facepalm:

Als je een oplossing hebt, stel gerust voor. (zolang het maar geen contole plate/pickguard is, dit enkel als er niets anders uit de bus komt)

Alvast bedankt.

Grts,

Stef
Bijlagen
sized_R0011409.JPG
Avatar gebruiker
bie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 21 apr 2014, 17:56
Woonplaats: Tessenderlo

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor tjoepatjoep op 26 jul 2016, 00:43

Kun je er niet gewoon een loze knop op zetten?
Joep

Rickenbackerfetisjist - Vintage gearfreak - Überspammer - Essaydeserteur

Rickenbacker | Fender | Gibson

Stunning Suzy | Pigtail
Avatar gebruiker
tjoepatjoep
Ban wegens Jazz
 
Berichten: 19802
Geregistreerd: 28 maart 2009, 21:36
Woonplaats: Nijmegen

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor BassKees op 26 jul 2016, 08:20

In plaats van een toggle switch zou je een draaiknop kunnen overwegen, en is het verplaatsen van de jackuitgang geen optie? Het gemaakte gat is gemakkelijker minder zichtbaar te maken dan het gat op de voorkant, en de layout lijkt mij ideaal.
Avatar gebruiker
BassKees
 
Berichten: 5225
Geregistreerd: 01 maart 2006, 14:57
Woonplaats: Stad

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor Hagen op 26 jul 2016, 10:04

tjoepatjoep schreef:Kun je er niet gewoon een loze knop op zetten?



Ja, een 'producer switch' is minder ingrijpend dan een pickguard.
Als je het gat geen nieuwe functie geeft maar met hout wil maskeren, blijf jij het zien. En aan irriteren.
Avatar gebruiker
Hagen
 
Berichten: 1588
Geregistreerd: 25 dec 2011, 19:40
Woonplaats: Arnhem

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor blablas op 26 jul 2016, 10:33

Weet je zeker dat ze elkaar gaan raken? (geprobeerd?)
Als ik zo die foto zie lijkt het mij dat er ruimte genoeg zou moeten zijn, een input jack steekt minder diep dan je meestal verwacht.

Wat ik waarschijnlijk zou doen is het gat voor de jack vullen en met een cat-eye plaat de jack een paar mm verplaatsen naar een plaats waar wel ruimte is (tussen de pots).
Avatar gebruiker
blablas
 
Berichten: 2366
Geregistreerd: 22 jan 2012, 16:37
Woonplaats: Leiden

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor bie op 27 jul 2016, 01:35

Dummy knop was ook het eerste wat mijn vriendin voorstelde :facepalm: , maar zij is blijkbaar niet de enige.
maar de kans dat iemand gaat vragen voor wat al die knoppen dienen is idd wel erg klein.

De jack op de bovenkant zetten en gat aan de zijkant dichtmaken is idd een mooi idee. :idea:

@blablas: ik heb dit idd geprobeerd en de jack komt pal voor het gat, je kan de poti er niet meer in krijgen dan.
gat verplaatsen en met een grotere jackplate werken is misschien ook een optie ( moet ik eens eerst goed uitmeten deze keer :lol: )
maar dan zit ik nog steeds met het gat aan de voorkant van de bas.

Alvast veel dank voor de tips, hier kan ik wel iets mee !

Grtzzz
Avatar gebruiker
bie
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 21 apr 2014, 17:56
Woonplaats: Tessenderlo

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor Rieno op 27 jul 2016, 08:04

Er zijn heel veel verschillende inputs te vinden..misschien eentje kopen die wat minder ver naar binnen steekt?
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis
Avatar gebruiker
Rieno
moderator
 
Berichten: 15675
Geregistreerd: 22 sep 2006, 16:32
Woonplaats: Sneek

Bie gaat het ook maar eens proberen.

Berichtdoor rensbass op 30 jul 2016, 14:25

Misschien een optie om de input te vezinken in het huidige gat en vervolgens onder een andere hoek te laten lopen? Beetje moeilijk uit te leggen....
Failure is always an option.
Avatar gebruiker
rensbass
 
Berichten: 1807
Geregistreerd: 22 mei 2007, 15:30
Woonplaats: Nieuwerkerk

Vorige paginaVolgende pagina
Vorig onderwerp Volgend onderwerp

Keer terug naar Doe het zelf!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten


 





Bax-shop.nl basgitaar -