Pagina 1 van 1

2x DI vs DI + Mic

Geplaatst: 07 apr 2014, 01:12
door Toefes
Ik heb helaas niet mogelijkheid om het uit te testen, maar misschien weet een van jullie en meer van af :)

Als je voor recorden/live 2x kanalen hebt voor de bass, zou je dan:

A) 2x DI uitsturen in de vorm van 1x Directe bass signaal zoals bv. van een REDDI, Avalon U5 etc. + 1x DI van de top, in mijn geval een Bassman 100T die de voor- en eindtrap van buizen meepakt in de sound.

B) 1x DI uitsturen in de vorm van 1x directe bass signaal (REDDI, Avalon U5, whatever) + Mic voor de cab (SM7b, MD421 etc.)

C) 1x DI van de Bassman 100T + Mic voor de cab (Sm7b, MD421)

Graag jullie meningen :)

Geplaatst: 07 apr 2014, 01:40
door Rieno
Direct via een goede DI is altijd prettig bij opnames. Of dit dan de DI van je 100T is of een losse is meer smaak dan anders wat :) Het idee is dat je zoveel mogelijk clean signaal hebt om mee te werken, dit kun je dan mengen met het 2e signaal en eigenlijk dus 'gaten opvullen' waar nodig.

Als 2e optie zou ik zeker een microfoon voor je speakerkast zetten, omdat dat geluid nagenoeg niet na te bootsen valt en het toch is hoe jij graag klinkt. Zeker als je ook effecten gebruikt, is dat de te bewandelen weg.

Geplaatst: 15 apr 2014, 15:23
door koen van soelen
:stupid:

Geplaatst: 15 apr 2014, 22:37
door yhcmarc
DI direct uit de bas, alles boven 200Hz / 250Hz eraf filteren, goede microfoon voor je amp voor de rest en daar alles onder de 100/150Hz af filteren.

Strak laag uit de DI, lekkere mids + hoog uit je cab.

Qua mics, het is waar je voor gaat, maar ik vind over het algemeen de SM7B lekkerder, iets ronder, ligt vaak ook net iets lekkerder in de mix.

Geplaatst: 16 apr 2014, 13:17
door koen van soelen
Ik zet persoonlijk liever de DI tussen mijn amp en m'n head (Redbox) + een mic voor de cab. Krijg je ook de lekkere kleuring en smerigheid van je amp mee. Ik houd niet zo van dat 'kale' basgeluid, veel te clean :wink: Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wel krijg ik sinds ik het zo doe meer complimenten over mijn geluid, dus het werkt wel! Het blijft wel altijd een beetje gissen hoe je nou ├ęcht klinkt in de zaal als de band op stoom is (tenzij je een draadloze set hebt en midden in het publiek gaat staan :lol: )... Voor mij dan. Een eigen geluidsman geeft gelukkig wel wat vertrouwen!

Geplaatst: 22 apr 2014, 08:55
door yhcmarc
Een kale DI los is idd kut. Maar als je die track lowpassed en de microfoon hipassed krijg je best of both worlds. Het strakke laag van de DI, de lekkere mids en hoog van je cabinet en microfoon (het sublaag in de meeste mics wordt al snel rommelig). Ik heb het in dit geval PUUR over opnames he ;). Live gebruik ik ook nooit een losse DI.

Redbox is live idd aardig, maar nog steeds net niet, zou de mijne eigenlijk weer eens mee moeten nemen ;). Ik gebruik nu eigenlijk altijd de sansamp als DI live.

Geplaatst: 22 apr 2014, 11:27
door koen van soelen
Ik had het ook over live spelen inderdaad. In de studio word het een heel ander verhaal en kan je natuurlijk veel meer experimenteren... Vaak heeft de studio-engineer ook wel goeie ideeen, omdat hij weet hoe de ruimte klinkt (mits het zijn eigen studio is) ect.

Die Sansamp staat toch tussen je bas en je head? Dan neem je alsnog geen viezigheid uit de head mee. En die is bij mij juist zo lekker!

Geplaatst: 25 apr 2014, 12:59
door yhcmarc
koen van soelen schreef:Ik had het ook over live spelen inderdaad. In de studio word het een heel ander verhaal en kan je natuurlijk veel meer experimenteren... Vaak heeft de studio-engineer ook wel goeie ideeen, omdat hij weet hoe de ruimte klinkt (mits het zijn eigen studio is) ect.

Die Sansamp staat toch tussen je bas en je head? Dan neem je alsnog geen viezigheid uit de head mee. En die is bij mij juist zo lekker!
Voor de viezigheid uit mijn amp heb ik een mic voor mijn amp(s) staan.

Geplaatst: 26 apr 2014, 00:11
door Michiellll
*Sowieso 1x direct via DI, standaard actieve van BSS is meer dan prima(tenzij je per se moet tweaken.)
DI uit top is vaak matig (is mijn ervaring)...

*Mic is altijd extra, ik zou zoiets doen:
AKG D112 + iets als een SM57
of gewoon een AKG 414 is altijd fijn (niet live).... maar dat is voor mensen met geld :mrgreen: