Pagina 1 van 1

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 21 jan 2017, 02:58
door stephanbass
Ik zit hier even met een situatie waarin ik de bas aan de PC wil hangen om dan ook realtime met bijv. YouTube filmpjes te spelen.
Ik speelde eerst over de Mac en dat ging probleemloos (direct aansluiten en zo goed als geen latency of gekke geluiden). Nu heb ik die niet meer maar heb ik wel een PC met overigens betere specificaties dan die 7 jaar oude Mac.
Het probleem is dat ik een hoop latency, ruis etc. krijg op de line-in van mijn moederbord (die in principe wel een goede geluidskaart heeft), ook met ASIO drivers.

Wat kan ik het beste doen om mijn bas op de PC aan te sluiten en daarbij dus ook AmpegSVX kan gebruiken die ik al jaren gebruik en tevens mee spelen op o.a YouTube filmpjes?

Ik zit naar USB interfaces te kijken (budget max 30 euro) maar zal dat ook zo werken aangezien daar overal een aparte koptelefoon aansluiting op zit.

Alvast bedankt!

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 21 jan 2017, 11:10
door MaartenV
Ik heb gemerkt dat spelen met de instellingen veel kan schelen als je een goede geluidskaart hebt (intern of extern). Als je kijkt naar nieuwe interfaces tot 30 euro, ga je veel latency ervaren: die dingen zijn gewoon niet goed genoeg gebouwd om echt snel te zijn.

Als je kijkt naar tweedehands voor een paar tientjes meer, kun je al iets leukers vinden. Ik had zo'n dingetje van 30 euro en vond mijn tweedehands Tascam al een hele verbetering! Die kostte me toen 50 euro, als ik me niet vergis.

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 21 jan 2017, 11:37
door MagicOnion
Heel lang geleden heb ik ook m'n bas met een verloopstukje in de line-in van m'n laptop geplugd om zo in Reaper wat te kunnen opnemen en dergelijke. Ik denk dat ik het latencyprobleem toen heb kunnen oplossen met het installeren van ASIO4ALL, en dan zeker in Reaper (of welk audioprogramma je ook gebruikt) instellen dat ASIO4ALL gebruikt moet worden. Dus dat kun je al eerst eens proberen.

Tegenwoordig gebruik ik een tweedehandse Roland UA-25ex, waarvoor ik niet meer heb betaald dan 50 euro. Prima ding en doet wat het moet doen.

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 22 jan 2017, 03:29
door stephanbass
Bedankt voor de reacties.

Ik heb misschien al een oplossing gevonden, ik neem aan dat dit prima zal werken maar doet dat het ook?

VOX Amplug 2 bass met daarop een koptelefoon splitter, zodat ik mijn koptelefoon aan kan sluiten en nog bijvoorbeeld een lijn weer naar de pc die dan in bijvoorbeeld Reaper opneemt?
Op de Amplug bass 2 zit een AUX in waar ik dus de output van de PC of zelfs telefoon mee kan afspelen zodat ik dan probleemloos met van alles mee kan spelen en tegelijker tijd mijn spel weer kan opnemen waarbij latency niet belangrijk is omdat ik dat later weer recht kan zetten! (tijdens opnemen dus wel ervoor zorgen dat de monitor in de DAW uit staat)
MagicOnion schreef:Heel lang geleden heb ik ook m'n bas met een verloopstukje in de line-in van m'n laptop geplugd om zo in Reaper wat te kunnen opnemen en dergelijke. Ik denk dat ik het latencyprobleem toen heb kunnen oplossen met het installeren van ASIO4ALL, en dan zeker in Reaper (of welk audioprogramma je ook gebruikt) instellen dat ASIO4ALL gebruikt moet worden. Dus dat kun je al eerst eens proberen.
Dat is precies wat ik doe. De mic in direct op de moederbord van de PC doet het nog het beste waarbij ik toch nog steeds 13+ ms delay heb met kwaliteitsverlies via ASIO4ALL.

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 22 jan 2017, 12:01
door MaartenV
Met deze oplossing heb je inderdaad geen vertraging/latency in je opname. Maar je hebt ook geen losse opname van je bassignaal waarmee je later kunt spelen (de liedje en bas worden gemengd). Je kunt ook op deze manier je bassignaal opnemen terwijl op een ander apparaat het liedje draait. Dan heb je dat effect niet. Wil je het liedje er wel bij, dan leg je die op een apart spoor.

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 24 jan 2017, 16:11
door basloze fret
stephanbass schreef: Ik zit naar USB interfaces te kijken (budget max 30 euro)
Wat verwacht je ook van een geluidskaart met zo'n laag budget? een beetje geluidskaart begint pas bij 100 euro.
denk aan een Steinberg UR22 bijvoorbeeld. Dus gewoon nog even doorsparen dan heb je tenminste iets fatsoenlijks.

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 24 jan 2017, 17:48
door rich13
Ik heb de Steinberg en die werkt echt als een zonnetje. De prijs dubbel en dwars waard.

USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 25 jan 2017, 13:59
door Maupy
Ik gebruik een focusrite 2i4 naar alle tevredenheid.
Beter spaar je ff door voor deze.
Usb in je pc/laptop en gaan met die banaan.
Echt een top interface

Re: USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 23 aug 2018, 17:25
door Gerko
Dag kearls, ik heb een probleem met latency..

Ik heb een iRig HD2 gekocht om een beetje te kunnen jammen op mijn laptop en ik was ook van plan om op te gaan nemen. Alleen krijg ik een donderse vertraging waar je onmogelijk mee kan spelen. Heb op het internet al andere dingen tegengekomen zoals ASIO downloaden maar dat doet niet zoveel voor mij. En de buffer size lager zetten wil ook niet want hij vervormd dan al heel snel.

Waarschijnlijk stuur ik de iRig terug maar misschien heeft een van jullie nog een idee. Ik heb een MSI GE70 2PC-272NL met 8 gb ram. Ik gebruik hierbij Amplitube 4, die krijg je namelijk gratis bij de iRig (gedeeltelijk, je hebt beperkte keuzes in amps)

Re: USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 24 aug 2018, 14:16
door Haico
ASIO4ALL?

Re: USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 24 aug 2018, 14:45
door JohnBoy
https://www.bax-shop.nl/externe-audio-i ... -interface

Erg tevreden over, geen merkbare latency bij mij (ik speel af en toe wat dingetjes in in multitracks)

Afbeelding

Re: USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 24 aug 2018, 15:19
door Erelid
En waar plug je dan je bas in?

Re: USB Interface tegen latency?

Geplaatst: 24 aug 2018, 15:30
door JohnBoy
In de aux-input (wel via een klein mengtafeltje)