ampegb1 als voorversterker op hartke

Plaats hier alles wat met versterking te maken heeft.
peet
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 aug 2015, 16:58

ampegb1 als voorversterker op hartke

Bericht door peet » 03 aug 2015, 17:07

Hallo Allemaal,
ik heb een ampeg b1 versterker die ik als voorversterker wil aansluiten ( hier zit ook een poweramp out op)
op mijn hartke lh500 weet iemand hoe ik dit het beste kan doen??
mijn ampeg is een oudere versterker maar word ook vaak als voorversterker gebruikt.

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17180
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Bericht door Rieno » 03 aug 2015, 17:15

Op de 'effect return' aansluiten :) Dus : basgitaar in de Ampeg, dan 'power amp out' ---> 'effects return' ..tadaaa.
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

peet
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 aug 2015, 16:58

Bericht door peet » 04 aug 2015, 08:44

het werkt prima
maar ik wil alleen de voorversterker van de ampeg b1 gebruiken.
en de hartke lh 500 (omdat die meer vermogen heeft)als eindversterker,
hoe kan ik dit aansluiten?

Gebruikersavatar
tieleman
Berichten: 3309
Lid geworden op: 14 jan 2012, 13:19

Bericht door tieleman » 04 aug 2015, 09:04

Wat er gezegd wordt:

* Basgitaar in de Ampeg
* Preamp out van de Ampeg naar de FX Return van de Hartke
* Speakers aansluiten op de Hartke

Dat is toch wat je wil?

peet
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 aug 2015, 16:58

Bericht door peet » 04 aug 2015, 09:14

klopt maar op mijn Hartke kan ik het volume niet verhogen.
alles komt volgens mij van de ampeg.

Gebruikersavatar
tieleman
Berichten: 3309
Lid geworden op: 14 jan 2012, 13:19

Bericht door tieleman » 04 aug 2015, 10:53

Dan klopt er toch iets niet. Tenzij die volume op de Hartke LH500 op een hele rare manier werkt, daar heb ik geen ervaring mee.

Gebruikersavatar
Neo Land
Berichten: 305
Lid geworden op: 14 aug 2007, 10:16

Bericht door Neo Land » 06 aug 2015, 11:07

Bij de hartke zit de volume knop niet achter de eindtrap. De send en return zijn geen optie, want je kunt het volume niet meer regelen met de hartke. Oplossing is de input van de hartke te gebruiken en de eq op neutraal te zetten. Voor de LH500 is dat Bass 3 Mid 10 Treble 0 .
Headless nut!
Steinbergers en nog veels te veel meer...

http://www.wipeband.com

peet
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 aug 2015, 16:58

Bericht door peet » 07 aug 2015, 17:15

Oke bedankt dit zal ik eens proberen!

Dus
* Basgitaar in de Ampeg
* Preamp out van de Ampeg naar de input van de Hartke
* Speakers aansluiten op de Hartke

Gebruikersavatar
Neo Land
Berichten: 305
Lid geworden op: 14 aug 2007, 10:16

Bericht door Neo Land » 10 aug 2015, 08:24

Dus
* Basgitaar in de Ampeg
* Preamp out van de Ampeg naar de input van de Hartke
* Speakers aansluiten op de Hartke
Juist.

Ik doe precies het zelfde met mijn Sansamp Vt Bass en een LH1000. Werkt bij mij prima.
Headless nut!
Steinbergers en nog veels te veel meer...

http://www.wipeband.com

Gebruikersavatar
Notreble
Berichten: 146
Lid geworden op: 25 mar 2016, 10:18

Bericht door Notreble » 27 mar 2016, 17:24

Ik heb mijn vraag ook al gesteld aan een BGF-specialist via de PM maar misschien is er hier ook wel iemand die mij kan (uittekenen) hoe ik m'n cabinets precies aansluit op m'n LH1000

Afbeelding

Ik gebruik:

4x10" Hydrive 1000 watt 8Ohm
1x15" Hydrive 500 watt 8Ohm

Ik kan jacks of Speak-on kabels gebruiken, ik heb er van allebei twee.
Euromania #1juni2005

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17180
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

ampegb1 als voorversterker op hartke

Bericht door Rieno » 27 mar 2016, 17:27

- Schakelaar achterop op 'Bridge' zetten;
- Speakon-kabel vanaf versterker naar eerste speakerkast (maakt niet uit welke ingang je gebruikt);
- Speakon-kabel van eerste kast naar tweede kast (ook nu maakt het niet uit hoe je 'm aansluit);

En klaar is Notreble :)
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Gebruikersavatar
Notreble
Berichten: 146
Lid geworden op: 25 mar 2016, 10:18

Bericht door Notreble » 27 mar 2016, 17:33

Dat heb ik geprobeerd...

Helaas klinkt dat niet, er gaat dan iets mis met het volume. Door de bridge maak je van de twee amps één amp zodat je 1000 watt uitgang hebt. Wat gebeurt er dan met de 115? Die is maar 500 Watt.

Zonder bridge klinkt het wel maar ik weet niet of ik dan uit de amp haal wat er in zit.

Ik heb allerlei combinaties geprobeerd waarbij ik steeds de bridge uit heb gelaten.

Speak-on op de 410 en jack op speakers b + 115 en dan klinkt het redelijk maar ik weet nog steeds
niet of Hartke dit zo heeft bedoelt.

Veel vragen maar ik ben nog vers... :wink:
Euromania #1juni2005

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17180
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

ampegb1 als voorversterker op hartke

Bericht door Rieno » 27 mar 2016, 17:38

Dat is raar; hoezo klinkt het niet? Door 'm te bruggen, krijg je inderdaad feitelijk één 1000W versterker. Doordat je kasten beide 8 ohm zijn, wordt dat vermogen eerlijk verdeeld en krijgen beide kasten de helft :) Je 115 kan dit dus prima hebben.

Je kunt de kasten op 2 manieren aansluiten voor de volle power:
- Gebrugd zoals ik net uitlegde;
- Een 1/4" kabel van speakers A naar de eerste kast en een 1/4" kabel van speakers B naar de andere kast.

Als dit beide niet goed klinkt, ben ik dus heel nieuwsgierig wat je er niet aan vindt klinken.
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Gebruikersavatar
Notreble
Berichten: 146
Lid geworden op: 25 mar 2016, 10:18

Bericht door Notreble » 27 mar 2016, 17:44

Dank je, ik ga jouw suggesties uitproberen...
Euromania #1juni2005

Gebruikersavatar
Notreble
Berichten: 146
Lid geworden op: 25 mar 2016, 10:18

Bericht door Notreble » 27 mar 2016, 17:53

Klinkt wel goed... :worship:

Dit is wel vreemd want vanochtend was dit met de jacks niet het geval.
Zou het kunnen dat een amp door een "reset" (aan/uit) één of beide kanalen weer bijtrekt?

Ik kan nu de balans tussen de 410 & de 115 niet gebruikt worden.

Hoe kan ik dat oplossen of anders aansluiten?
Euromania #1juni2005

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten