Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Plaats hier alles wat met versterking te maken heeft.
Plaats reactie
Kunk
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 nov 2013, 21:23

Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door Kunk » 23 dec 2017, 14:52

Ik heb een Ampeg svt pro 3 basversterker die als ik hem thuis gebruik de vervelende gewoonte heeft de installatie automaat in de meterkast er uit te knallen.
Na 2 of 3 pogingen blijft ie er wel in maar daarom gebruik ik hem thuis eigenlijk nooit.
In de repetitie ruimte en bij optredens gelukkig nog nooit geen last gehad.
Nu las ik onlangs iets over het gebruik van een NTC weerstand om deze inschakelen te beperken. Wie kan hier meer over vertellen. En dan voornamelijk welke waarde en hoe in te bouwen.

Alvast bedankt. Kunk

Gebruikersavatar
MR. LEE
Berichten: 3278
Lid geworden op: 04 nov 2013, 20:31

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door MR. LEE » 24 dec 2017, 01:19

Ik snap er echt niks van dat een fabriek als Ampeg z'n versterkers met dat "gezeik" zo op de markt gooit.
Deze klacht is namelijk van zeer algemene aard bij dit merk !
De oorzaak zit 'm in de hoge aanloop-stroom van de toegepaste transformators

Met de inbouw van een zware 5 Watt NTC ( diam 21mm ) , van 4 - of 5 Ohm is je probleem opgelost.
( Te koop bij de lokale elektr onderdelen-handel of bestellen bij Conrad. )
Let op hoe je dat in gaat bouwen , want die dingen worden heet ! :|
De beste plaats voor dat ding is op het aparte printje bij de aan/uit schakelaar.

Kortom : Een paar gaatjes boren , en de boel zo localiseren/aansluiten dat de afgestane warmte geen draden of plastic schakelaar naar de bliksem zal helpen.

Er bestaat nog een mooiere oplossing : Een kant-en-klaar zgn "soft start module" ( is wel een paar centen duurder )

Succes ! :wink: :thumbsup:
Laatst gewijzigd door MR. LEE op 25 dec 2017, 10:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Dubbele agenda's ,...ik vermoed dat die ergens in de reclame aangeboden worden...

Kunk
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 nov 2013, 21:23

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door Kunk » 24 dec 2017, 18:11

Bedankt voor de tip. Zal een NTC aanschaffen en inbouwen.

Gebruikersavatar
AmericanIdiot
Berichten: 4789
Lid geworden op: 12 feb 2005, 11:41

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door AmericanIdiot » 26 dec 2017, 10:14

Erg jammer en vrij armoedig voor zo'n dure versterker. De 1e de beste Hartke heeft het beter geregeld.
Marleaux JB-5 DiMarzio's Hotwire Funky 77 5str Fender US Jazz '83 EMG's Eden D410XST D210XLT EBS 112 Neo
Trace Elliot V-Type Preamp Crown XTi1000 MarkBass F1

Gebruikersavatar
Tutu
Berichten: 394
Lid geworden op: 19 jul 2004, 23:45

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door Tutu » 26 dec 2017, 10:19

Geen enkel probleem met de mijne,... nergens problemen
:”wordt ik nog geholpen?”...”u bent niet meer te helpen”!!!!

Gebruikersavatar
AmericanIdiot
Berichten: 4789
Lid geworden op: 12 feb 2005, 11:41

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door AmericanIdiot » 26 dec 2017, 11:23

Misschien is die al 'geholpen' of heb je smeltzekeringen in je verdeelkast, misschien wel een C automaat of lange kabellengtes; wie zal het zeggen. Speelt allemaal mee in dit fenomeen.
Marleaux JB-5 DiMarzio's Hotwire Funky 77 5str Fender US Jazz '83 EMG's Eden D410XST D210XLT EBS 112 Neo
Trace Elliot V-Type Preamp Crown XTi1000 MarkBass F1

Gebruikersavatar
MR. LEE
Berichten: 3278
Lid geworden op: 04 nov 2013, 20:31

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door MR. LEE » 26 dec 2017, 12:00

Ik heb dit al zo vaak bij die Ampeg-versterkers moeten inbouwen.
Het is eigenlijk gewoon daas dat het er fabrieks-af niet in zit.
Het kritische punt ligt al rond de toepassing bij 450/500 Watt ringkern-trafo's.
( die dingen kunnen een gigantische aanloopstroom veroorzaken )
Als het bij het inschakelen niet bij een kortstondig "dippie" van de verlichting blijft , dan kun je weer 'ns naar de meterkast hollen om een zekering-automaat bij te zetten. ( in het donker :mrgreen: )
Dubbele agenda's ,...ik vermoed dat die ergens in de reclame aangeboden worden...

Kunk
Berichten: 24
Lid geworden op: 14 nov 2013, 21:23

Re: Ampeg svt pro 3, inschakelen.

Bericht door Kunk » 25 jan 2018, 22:31

Tip opgevolgd en modificatie uitgevoerd.
Nog geen uitval weer gehad. Wel duurt het wat langer voor er geluid uit de versterker komt.
Lijkt wel of ie even moet opwarmen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten