Pagina 1 van 242

Versterker GAS

Geplaatst: 20 nov 2006, 16:12
door Beks
Vroem!

Afbeelding

Ampeg SVT 3 Pro

Afbeelding

Ampeg SVT 610 HLF

Allè, ik heb toch den indruk dat dit goei materiaal is want ik ken er geen hol van...

Geplaatst: 20 nov 2006, 18:02
door Pyroman
Aan de versterker twijfel ik niet. Hoewel het altijd van smaak afhangt maar de speakerkast zou ik toch wel eerst eens willen horen.
de 8x10 klinkt goed, maar de 4x10 HLF vond ik zelf maar niks dus ben ik niet zeker of dit wel iets "goeds" is.
Hangt natuurlijk van de eigen smaak af.
Staat wel stoer zo een 6x10 dus proberen is volgens mij de enige manier om het te weten te komen.

Geplaatst: 20 nov 2006, 18:15
door FC Spoiler
Van de versterker zul je jarenlang plezier hebben. Eerlijk gezegd baal ik ervan dat die van mij weg moet, ik had liever de MarkBass verkocht... maar die is helaas niet genoeg waard om m'n Mesa GAS te bevredigen.
Met Ampeg kasten heb ik geen ervaring, maar de combi SVT 3 Pro met Mesa kast(en) klinkt super! Mesa kasten zijn 2e hands goed te betalen, zware aanrader dus. Wel met nadruk op zwaar, als jij je heilig aan de tilnorm van 25 KG wil houden dan zou ik toch verder kijken :wink:

Geplaatst: 20 nov 2006, 18:22
door Pedulla
je moet fan zijn fan ampeg denk ik, maar voor het zelfde geld koop je naar mijn smaak beter spul..

die 6x10 ben ik geen fan van, nogal last van walmend laag. de Top doet zijn werk wel, maar ik vind het hoog wat glazig

Geplaatst: 20 nov 2006, 18:41
door Beks
@ Pedulla: Beter spul voor hetzelfde geld... Kunt ge mij een paar voorbeelden geven?

Van de top ben ik vrijwel zeker dat het deze gaat worden... Had vorige week dit exemplaar geleend van een mede-bassist voor een optreden, maar dan met een Hartke box onder, en het geluid sloeg mij met verstomming (misschien ook omdat ik alleen gewend ben om met een budgettaire Laney combo te spelen).

@ Spoiler: Ik merk op www.musicstore.com inderdaad dat Mesa nog een prijsklasse hoger is dan Ampeg, en op tweedehands heb ik het nooit echt gehad. Alternatieven?

Geplaatst: 20 nov 2006, 18:51
door Pedulla
Los natuurlijk dat je op de 2e hands markt de beste deals maakt qua prijs/kwaliteit, lees dit topic even door voor wat vergelijkingen in dezelfde prijs klasse..

http://www.basgitaarforum.nl/viewtopic.php?t=8128

Geplaatst: 20 nov 2006, 18:52
door NURZE
Als ge ooit in de buurt moet spelen (of Pieter Hex moet zien :wink: ), kunt ge eventueel wel eens komen luisteren naar mijn set.

Die top is ZEKER EN VAST goed!

Geplaatst: 20 nov 2006, 19:28
door pijlstaartrog
Ligt eraan wat je wilt: ik heb een ampeg SVT 3 en een SVT 2x10" en voor mij was dit een beetje overkill, die cab is echt gigantisch laag en blazend maar mist wat mij betreft weer wat aan definitie. Ik heb er een Aguilar 2X10" bij gekocht en die 2X10" samen klinken echt hemels!!!
Ik hoor eigenlijk niet echt vaak dat mensen cabs combineren maar het valt voor mij echt heel goed uit, en daarnaast heb je ook nog allerlei combinatie-mogelijkheden, dus het proberen waard!

Geplaatst: 20 nov 2006, 19:33
door Beks
Nja, Nurze, merci voor het aanbod... Ma ik moet eigelek dringend ne nieuwe hebben dus ik denk dat ik eerder in dien grote winkel in Keulen ga belanden dan in Hoeselt.
Dus:
Dien Ampeg top is echt goed (naar uw allens mening)
Die box kan ik beter eerst eens ne namiddag gaan uitproberen, samen met andere kwaliteitsmerken zoals Mesa/boogie...

Nog tips voor mij? Want ik ken echt NIKS van versterkers. En das dus nie veel.

Geplaatst: 20 nov 2006, 19:58
door Pedulla
combineer die ampeg top met oa: EDEN, EBS, ashdown, SWR. Je zult merken dat speakers ( zowel qua afmeting als qua merk) zeker zoniet meer uitmaken als het merk en type top. Er zitten veel karakter verschillen in speakers die mensen vooral zoeken in tops. Ampeg cabs staan er om bekend niet zo erg efficient te zijn als sommige andere merken, dus dat is zeker het proberen waard en in zo'n grote winkel is het makkelijk combineren.

Geplaatst: 20 nov 2006, 21:07
door FC Spoiler
Beks schreef:@ Spoiler: Ik merk op www.musicstore.com inderdaad dat Mesa nog een prijsklasse hoger is dan Ampeg, en op tweedehands heb ik het nooit echt gehad. Alternatieven?
Ik ben over m'n 2e hands cabjes net zo tevreden als over m'n splinternieuwe aangeschafde PH1000. Als je 2e hands Mesa koopt dan gewoon goed testen = keihard een losse E erdoorheen jagen, als de kast/speaker daar goed mee omgaat dan kun je rekenen op jarenlang plezier en db-en :jam:

En oh boy, wat schrokken die maat van me (die mee was) en de aanbieder toen ik de 2 x 10 en 1 x 15 zo testte met m'n MarkBass :twisted:

Geplaatst: 20 nov 2006, 21:12
door QuoVadis
Ik GAS nog op een Peavey T-Max maar als het goed is zal die zeer binnenkort in mijn bezit zijn. Qua cabs heb ik eigenlijk geen idee, ik zal me er t.z.t. wat meer in gaan verdiepen en dan voornamelijk in de verschillende speakergroottes want dat schijnt nogal van invloed te zijn op je geluid. Voor nu wil ik het liefst ook Peavey cabs, want ik vind dat gewoon mooi staan, hetzelfde merk top en cabs.

Geplaatst: 20 nov 2006, 22:42
door yhcmarc
lekker topje hoor die svt3pro, maar had mij te weinig power en ben dus voor de 4pro gegaan. Een 6x10 is ook wel een leuk kastje, maar nog steeds geen 8x10 ;) ... ligt er natuurlijk een beetje aan wat je er mee doet maar het is een mooie set voor een lekker warme dikke rocksound.

Geplaatst: 21 nov 2006, 09:38
door The Fourth Horsemen
Ik heb die SVT3 geprobeerd in de winkel met twee ampeg cabs en het volume viel me tegen. De klank was echt echt vet! Misschien is het idd geen slecht idee om de head met meer efficiente of gewoon andere cabs te combineren dan ampeg. Of de cab te combineren met een veel zwaardere top. Mss dat ie meer definitie krijgt als ge er 1000 watts doorheen jast. Maar dat is speculatie.

Oja Beks, beslis niet te rap he. Ge krijgt er mss spijt van als ge hals over kop uw zuurverdiende centjes uitgeeft.
Succes ermee.

Geplaatst: 21 nov 2006, 10:59
door Beks
Das waar, daarom ga ik ook ne dag naar Keulen. Veel keuze en de mogelijkheid om alles uit te proberen. Daarenboven pak ik dan een paar ander muziekmannen uit Hamont mee die mij nuttig advies zullen geven zoals: "Als ge er nog 400 euro meer tegenaan gooit kunt ge dien andere kopen en dien is nog veele beter."

En Yhcmarc, dien SVT4 pro, is dien echt stukken beter en krachtiger dan ne SVT3 pro? En wat precies is er dan zveel beter aan? Want die kost ook wel een paar 100 euro meer.