Wie gebruikt z'n tone knop?

Berichten over dingen die niet in één van de drie bovenstaande fora horen plaats je hier!

Gebruik je de tone knop van een passieve bas?

Ja! Erg nuttig!
68
51%
Alleen als de snaren nog nieuw zijn...
3
2%
Helemaal open en gaan!
63
47%
 
Totaal aantal stemmen: 134

Gebruikersavatar
The Fourth Horsemen
Berichten: 1985
Lid geworden op: 27 apr 2006, 17:43

Wie gebruikt z'n tone knop?

Bericht door The Fourth Horsemen » 15 mei 2007, 18:47

Ik ben serieus aan het denken over een custom bas en ik wil een precision geïnspireerde passieve bas omwille van het rechttoe rechtaan principe, maar zonder tone knop zou ie nog meer rechttoe rechtaan zijn.
Nu gebruik ik de EQ zo goed als niet op mijn bas, dus ik betwijfel of ik hem zou missen, maar ge weet nooit he...

Dus wie gebruikt hem op zijn passieve bas?
Als je actieve EQ hebt met de mogelijkheid tot cutten van treble, dan moogt dat als toneknop beschouwen en meestemmen...

Stemmen maar!
Ben benieuwd!


EDIT: vreemd vreemd, ik had een optie: Nee! Vol open die handel! erbij gezet, maar die is weg, wsl had ik nog op 'optie toevoegen' moeten klikken... Kan een mod die aub toevoegen? Ik wil nl zelf daarop stemmen, maar kan de poll blijkbaar niet zelf aanpassen?

EDIT 2: Ruis rules!
Laatst gewijzigd door The Fourth Horsemen op 16 mei 2007, 12:51, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Danthaman
Berichten: 3933
Lid geworden op: 31 mei 2006, 18:19

Bericht door Danthaman » 15 mei 2007, 18:51

Ik gebruik (actieve bas) mijn EQ zeer beperkt. Meestal ga ik uit van de centrale posities (van zowel bas, treble als pick-up selectie). Dan boost ik de bas een heel klein beetje, cut de treble een heel klein beetje en draar de pick-up selector iets richting brug element. Dat is mijn uitgangspositie. Voor een nummer als Black Velvet boost ik de bas nog iets meer en draai ik de PU selector wat meer richting nek element...

Op mijn amp staat de EQ gewoon uit...
Laatst gewijzigd door Danthaman op 15 mei 2007, 18:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Alles Is Simpel...

Gebruikersavatar
The Mule
Alembic arbeider
Berichten: 4178
Lid geworden op: 09 mei 2004, 10:10

Bericht door The Mule » 15 mei 2007, 18:52

Ik draai op passieve bassen de tone meestal (bijna) helemaal dicht, dus zonder zou ik mijn geluid niet kunnen vinden.
"Hij lachte uit de diepte waar de bassen wonen" - Simon Carmiggelt

Gebruikersavatar
gothax
Berichten: 4088
Lid geworden op: 07 jun 2005, 13:51

Bericht door gothax » 15 mei 2007, 18:53

ben van deels actief naar volledig passief gegaan. alle knopjes open en gaaaaaan!! 8) ik mis de optie 'alles openzetten en gaan' :D

Gebruikersavatar
The Fourth Horsemen
Berichten: 1985
Lid geworden op: 27 apr 2006, 17:43

Bericht door The Fourth Horsemen » 15 mei 2007, 19:03

die was er hoor, maar is kwijt...
zal hem rap proberen toevoegen

Gebruikersavatar
Pyroman
Berichten: 1705
Lid geworden op: 19 sep 2006, 16:48

Bericht door Pyroman » 15 mei 2007, 19:03

Bij mn P-bass(SD quaterpounder) is de toneknop toch wel erg handig omdat het soms zelfs een beetje te veel wordt, maar normaal speel ik met alle tone open...
Voorlopig geen actieve bassen meer voor mij...

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17245
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Bericht door Rieno » 15 mei 2007, 19:04

Ik heb de tone-knop altijd gecentered als ik passief speel. Actief heb ik de treble vol open staan en de bas centered.

Als ik een passieve precision zou kopen, mocht ie van mij ook wel met alleen een volume-knop.

Mark Hoppus van Blink 182 is het met mij eens, pûh!
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Gebruikersavatar
RUIS
uitgesmurft
Berichten: 20899
Lid geworden op: 26 mar 2005, 16:39

Bericht door RUIS » 15 mei 2007, 19:34

Optie "Helemaal open en gaan!" toegevoegd.


Helemaal open. Alleen bij m'n Richwood draai ik 'm nog wel 's ietsje terug. Op gitaren is het soms wel handig btw.
De meest irritante versterker van heel Europa - Wombatboter


Dat was RUIS z'n schuld! - QuoVadis

Gebruikersavatar
gothax
Berichten: 4088
Lid geworden op: 07 jun 2005, 13:51

Bericht door gothax » 15 mei 2007, 19:36

op gitaren vind ik de overdrive meestal te schel als je de tone niet terugdraait

Gebruikersavatar
bass.player
Berichten: 1479
Lid geworden op: 15 jan 2006, 10:50

Bericht door bass.player » 15 mei 2007, 19:38

Op mijn Jazz: een beetje terug
Op mijn Precision: vol open
Op mijn 51 precision: beetje terug
Op mijn Squier vm Jazz: vol open
........
Basses by Fender, MusicMan and Höfner
Amplifiers and cabinets by Ampeg

Gebruikersavatar
Kilian.
Berichten: 1454
Lid geworden op: 16 apr 2005, 11:28

Bericht door Kilian. » 15 mei 2007, 19:59

Ik kan er HEEL veel mee op m'n BB. Echt apart.. En ik gebruik hem dus heel veel ;)
none.

Gebruikersavatar
Jerome
Berichten: 465
Lid geworden op: 01 feb 2007, 16:25

Bericht door Jerome » 15 mei 2007, 20:04

nooit, altijd open, of uit circuit gesoldeerd.... zowel op gitaar als bas overigens.

Gebruikersavatar
The Fourth Horsemen
Berichten: 1985
Lid geworden op: 27 apr 2006, 17:43

Bericht door The Fourth Horsemen » 15 mei 2007, 20:14

Rieno schreef:Als ik een passieve precision zou kopen, mocht ie van mij ook wel met alleen een volume-knop.

Mark Hoppus van Blink 182 is het met mij eens, pûh!
Op dat idee is het ook gedeeltelijk gebaseerd... de ZON van Adam Duce (Machine Head) heeft ook alleen een volume en slechts 1 element. Dat vind ik echt cool!

Gebruikersavatar
Rikkers6
Berichten: 4338
Lid geworden op: 05 mar 2005, 22:41

Bericht door Rikkers6 » 15 mei 2007, 20:15

Beide bassen zijn aktief. Geef mij maar de tone control die hier bij hoort.

Gebruikersavatar
Q.
moddergegeten
Berichten: 2547
Lid geworden op: 30 nov 2003, 19:17

Bericht door Q. » 15 mei 2007, 20:19

Tone knop staat altijd helemaal open, wat mij betreft hadden mijn passieve bassen ook wel alleen een aan- en uitschakelaar mogen hebben.
And Button is not yet a zebra

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Mach1 en 7 gasten