Pagina 1 van 213

Met welk nummer ben je momenteel (met je band) bezig?

Geplaatst: 19 okt 2005, 23:42
door SURVIVOR
:arrow: Met welk (nieuw) nummer ben je momenteel bezig voor je volgende repetitie met je coverband?

:arrow: Of, hoe luidt de titel als het eigen werk is? En wat wil/kun je eventueel hierover vertellen?

:arrow: Of, wanneer je nog geen band hebt, met welk nummer ben je voor jezelf bezig?

:arrow: Of, met welke technieken houdt je je bezig?

Geplaatst: 19 okt 2005, 23:50
door SURVIVOR
Met de band Coïncidence op dit moment nog geen nieuw nummer.

Maar met de band Equal Force wel:

"Cheek To Cheek" --> EVA CASSIDY

Geplaatst: 20 okt 2005, 00:08
door Kilian.
De titel krijgt het liedje altijd pas als het af is :P

Uhm dus ja.. we vrijdag opnemen! Dus ja.. zoiets is antwoord op je vraag?

Geplaatst: 20 okt 2005, 00:33
door Zwieke
Ben met mn band Dirty Bastards bezig met 2 totaal verschillende nummers nu.
"Right There" is een product van een aantal jamsessies, en we zijn er nu al 1½ maand aan aant schrijven. Bomvol met prulstukjes, gave loopjes een lastige timings. Voor de volle 100% van ons technische kunnen tot nu toe.

En we zijn bezig aan "Graveyard Bloodfest" horrorpunk oude stijl. Veel
backing vocals, whoohohohoo momenten en vreselijk simpele riffjes, zijn er een half uurtje mee bezig geweest en hij is al bijna af.

wat mij opvalt aan onze band dat we heel af en toe uit t niets met een nummertje komen, daar dan in no-time tekst bij is en dat het dan gelijk tot onze beste nummers behoort. Punt is dat je de echte catchy loopjes vaak ineens speelt in plaats van dat je er echt bij na gaat denken.

Daarnaast liggen er nog een stuk of 5 "work in progressjes", maar daar zijn we niet actief aan aant schrijven op het moment.

Geplaatst: 20 okt 2005, 00:49
door SURVIVOR
Kilian, ook wel, hoor. :wink: Men kan op allerlei manieren op een Topic reageren, ook op dit Topic dus, dat zie je in vele Topics in het Forum. Het is dus ook oké hoe jij op deze Topic-vraag reageert. :thumbsup:

Misschien vind je het leuk om later, wanneer je nieuw nummer een titel heeft gekregen, de gekregen titel dan pas in dit Topic te gooien. 8)

Geplaatst: 20 okt 2005, 01:13
door urje
Zwieke schreef:...En we zijn bezig aan "Graveyard Bloodfest" horrorpunk oude stijl. Veel backing vocals, whoohohohoo momenten en vreselijk simpele riffjes, zijn er een half uurtje mee bezig geweest en hij is al bijna af....
horrorpunk oude stijl? wa's dat? a fire inside?

ontopic: ik heb een rifje, en nog een rifje, en iets van een idee hoe er onder gedrumd moet worden. geen tekst, en (nog) geen naam. wordt iets van mezelf. postrockig. met m'n bandje zijn we eigenlijk alleen aan het jammen en een beetje richting zoeken. we zijn ook nog niet compleet, donderdag komen er 2 gitaristen langs, en een rap-achtige-gast. ben benieuwd :)

Geplaatst: 20 okt 2005, 01:25
door Æ
Heb nu een drumtrack, met een beetje bas eroverheen (beide nog niet definitief). Kijken of het me lukt om de gitaar die ik in gedachten heb, zelf in te spelen, of dat ik daar hulp voor nodig heb. Tekst is al klaar, en heet 'Your wrong is my right, your right is my left'.

Geplaatst: 20 okt 2005, 09:29
door Surferboy
urje schreef:
Zwieke schreef:...En we zijn bezig aan "Graveyard Bloodfest" horrorpunk oude stijl. Veel backing vocals, whoohohohoo momenten en vreselijk simpele riffjes, zijn er een half uurtje mee bezig geweest en hij is al bijna af....
horrorpunk oude stijl? wa's dat? a fire inside?
AFI horrorpunk? Kweenie, niet het eerste wat ik zou zeggen............, is horrorpunk niet gewoon zulke cheesy punkmuziek dat het daardoor weer leuk wordt? :roll: :wink:

ontopic: Zijn nu met 2 nummers bezig, beide nog titelloos......een Qotsa-achtig nummer.......met een lekker pakkend rifje, lekker veel lage-B ge-Groove 8) .....en een ander rocknummer, met een ellenlange intro en een leuk rifje!

Zodra de titels bekend zijn zal ik ze posten! :wink:

Geplaatst: 20 okt 2005, 10:14
door emielow
jamiroquai - soul education
beatles - come together
system of a down - radio video
prince - st. alphabet street
living colour - love rears its ugly head

Geplaatst: 20 okt 2005, 10:26
door Zwieke
Als ik horrorpunk oude stijl zeg moet je een beetje denken aan vroege misfits, met horrorteksten over vampieren, zombies en dat soort dingen. Wel met een komische insteek. Zal eens kijken of ik de tekst ergens heb, dan post ik m wel.

Geplaatst: 20 okt 2005, 10:30
door pijlstaartrog
Met een jazzprojectje (used to be a) cha-cha van Jaco. Vind ik echt een te gek nummer dus dat heb ik voorgesteld en die gaan we vanavond eens proberen. wens ons succes! We hebben een zangeres en doen dan soms jazz-standards waarin we gewoon overgaan naar een vet fusion nummer: zo hebben we in Mercy-mercy halverwege ineens the chicken ingebouwd, is echt te gek! cha-cha komt misschien in een nummer van new cool collective wat we doen, want de toonsoort komt mooi overeen.
Verder speel ik een rockband met eigen nummers, en daar zijn we wel met dingen bezig maar die krijgen vaak pas een naam als ze al een maand af zijn dus daar kan ik niet veel over zeggen. Ze heten sowieso vaak nog een jaar "dat ene nummer met die d". Iemand die dat herkent?

Geplaatst: 20 okt 2005, 11:08
door Surferboy
Voor een ander optreden ben ik bezig met Krezip - I'll Be gone (best grappig baswerk) 8)

Geplaatst: 20 okt 2005, 11:33
door Essy
Ik moet Anouk - Girl leren spelen. Ik vind het niet leuk want nu moet ik mijn andere vingers ook gebruiken.

Geplaatst: 20 okt 2005, 11:36
door Frankie
Wel een stoer nummer. :D

Geplaatst: 20 okt 2005, 11:40
door Zwieke
Essy schreef:nu moet ik mijn andere vingers ook gebruiken.
welke vingers gebruikte je niet dan??