Midikabel

Berichten over dingen die niet in één van de drie bovenstaande fora horen plaats je hier!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Suske
Berichten: 460
Lid geworden op: 31 dec 2005, 13:39

Midikabel

Bericht door Suske » 16 mei 2015, 11:14

Vraagje;

tussen mijn effectenbakje en mijn versterkerrack zit een kabel van 10 meter.
Deze kabel bestaat uit, onder andere, een midi kabel.
Nu is deze lengte van 10 meter geregeld net te kort. Ik leg mijn kabel altijd liever 'rond het podium' als er dwars over heen (het wil wel eens ooit druk worden op het podium en ik geloof niet dat dames hakjes en kabels een toffe combi is).
Maar nu is me op gevallen dat er vrijwel nergens midikabels te koop zijn die langer zijn als 10 meter.
En ja ik weet, na 10 meter kun je blijkbaar niet alles meer doen met een midikabel, maar simpel schakelen lukt echt nog wel.
Weet iemand van jullie waar in Nederland/België ik een fatsoenlijke midikabel van meer als 10 meter op de kop kan tikken?

Alvast merci.
I'm not really BRILLIANT, it's just that my friends are stupid.
Beter scheef erin, dan recht er neffe.
&
Echte mannen eten geen honing, die kauwen op bijen.

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17137
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Bericht door Rieno » 16 mei 2015, 11:30

Zelf maken geen optie?
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Gebruikersavatar
phoerd
Berichten: 2261
Lid geworden op: 27 okt 2005, 15:03

Bericht door phoerd » 16 mei 2015, 11:31

Laatst gewijzigd door phoerd op 16 mei 2015, 11:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
tieleman
Berichten: 3309
Lid geworden op: 14 jan 2012, 13:19

Bericht door tieleman » 16 mei 2015, 11:32

Zelf even met de soldeerbout aan de slag gaan denk ik. MIDI heeft in principe maar 2 aders + shield nodig, dus standaard gebalanceerde kabel (microfoonsnoer) zou moeten werken met wat eigen DIN connectors (Newtone verkoopt die bijvoorbeeld).

http://www.popschoolmaastricht.nl/colle ... kabels.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Suske
Berichten: 460
Lid geworden op: 31 dec 2005, 13:39

Bericht door Suske » 16 mei 2015, 11:48

Zelf maken is een optie, als ik Tieleman kan geloven.

Dan zou ik met deze kabel plus een aantal pluggen een heel eind moeten kunnen komen.
Dan heb ik er tevens mijn bas-signaal en voeding bij ingewerkt.

Alvast merci.
Mochten er nog betere tips komen; ik blijf nog even wachten met maken.
I'm not really BRILLIANT, it's just that my friends are stupid.
Beter scheef erin, dan recht er neffe.
&
Echte mannen eten geen honing, die kauwen op bijen.

Gebruikersavatar
phoerd
Berichten: 2261
Lid geworden op: 27 okt 2005, 15:03

Bericht door phoerd » 16 mei 2015, 11:54


Gebruikersavatar
Suske
Berichten: 460
Lid geworden op: 31 dec 2005, 13:39

Bericht door Suske » 16 mei 2015, 14:06

Phoerd,
Die had ik ook al gevonden, maar dat is nogal in de UK.
Niet dat dat heel veel meer uit maakt, maar dan word het verzend verhaal een beetje vervelender.
I'm not really BRILLIANT, it's just that my friends are stupid.
Beter scheef erin, dan recht er neffe.
&
Echte mannen eten geen honing, die kauwen op bijen.

Gebruikersavatar
phoerd
Berichten: 2261
Lid geworden op: 27 okt 2005, 15:03

Bericht door phoerd » 16 mei 2015, 16:49

dit is nog een Nederlandstalige site (hoewel ze fysiek ook in de UK zitten)

http://www.gear4music.nl/nl/G4M/Planeet ... -meter/TVQ

Gebruikersavatar
Suske
Berichten: 460
Lid geworden op: 31 dec 2005, 13:39

Bericht door Suske » 19 mei 2015, 20:13

Inmiddels een eindje Procab PAC55 kabel besteld inclusief alle benodigde pluggen.

Iedereen hartelijk dank voor het meedenken.
I'm not really BRILLIANT, it's just that my friends are stupid.
Beter scheef erin, dan recht er neffe.
&
Echte mannen eten geen honing, die kauwen op bijen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten