In ear advies

Berichten over dingen die niet in één van de drie bovenstaande fora horen plaats je hier!
Gebruikersavatar
Bolobass
Berichten: 2269
Lid geworden op: 13 aug 2011, 12:39

Re: In ear advies

Bericht door Bolobass » 12 jul 2017, 16:46

AmericanIdiot schreef:
10 jul 2017, 18:51
Contact met je bandleden is heel belangrijk, zeker de interactie bas en drums. Ik heb een band verlaten na 1 optreden, die drummer bleef stoiceins voor zich uitkijken, ik kreeg geen enkel contact en hij bleef maar alles op zijn tempo spelen...jammer.
Drummer maakt het tempo, niet de bassist. Beetje contact is soms wel fijn, hoewel ik daar als frontman maar zelden tijd voor heb.
Fire is one of my favourite colours. Along with black and camo.

Gebruikersavatar
klaasvaak
Berichten: 554
Lid geworden op: 14 okt 2006, 15:25

Re: In ear advies

Bericht door klaasvaak » 17 jan 2018, 08:17

Binnenkort laat ik Inears gieten. Daarbij kan ik aangeven of ik een 2 of 3 weg systeem wil.
Wat adviseren jullie, wat zijn jullie ervaringen?
Bas, gitaar is niets voor jouw. Pak toch snel de 4 snaar!!!

Gebruikersavatar
Joreeeen
Berichten: 428
Lid geworden op: 21 jun 2011, 16:35

Re: In ear advies

Bericht door Joreeeen » 20 jan 2018, 21:39

Ik heb 3 weg systeem met 4 drivers, klinkt heel flat, voor mij de meest ideale oplossing. Waar ga je als ik vragen mag?
Fender / G&L / Kemper / Orange / Kustom

Gebruikersavatar
klaasvaak
Berichten: 554
Lid geworden op: 14 okt 2006, 15:25

Re: In ear advies

Bericht door klaasvaak » 20 jan 2018, 22:01

Ik ga in Veghel bij MJM. Deze man doet veel voor de band en zijn promotieartikelen.
De zanger en gitarist zijn er ook geweest en de oortjes passen bij beiden goed.
Dus denk ik ook een goede keuze voor mij. Alleen de vraag hield me bezig of ik van twee naar drie weg over moest gaan.
Bas, gitaar is niets voor jouw. Pak toch snel de 4 snaar!!!

Gebruikersavatar
Joreeeen
Berichten: 428
Lid geworden op: 21 jun 2011, 16:35

Re: In ear advies

Bericht door Joreeeen » 20 jan 2018, 22:18

Zoals gezegd, ik heb 3 weg en klonk voor mij gewoon het beste. Ik ging bij Luc van Cinepaq en hij liet verschillende setjes horen. We konden luisteren naar ongecompresseerde muziek en bij 3 weg was het net of je alle geluiden een plaats in de ruimte kon geven. 2 weg was zeker niet slecht, 3 weg werkt gewoon veel beter voor mij! :)
Fender / G&L / Kemper / Orange / Kustom

Gebruikersavatar
klaasvaak
Berichten: 554
Lid geworden op: 14 okt 2006, 15:25

Re: In ear advies

Bericht door klaasvaak » 21 jan 2018, 07:56

Dank je wel voor je advies
Bas, gitaar is niets voor jouw. Pak toch snel de 4 snaar!!!

Gebruikersavatar
Haico
Invictus
Berichten: 11089
Lid geworden op: 08 nov 2005, 11:05

Re: In ear advies

Bericht door Haico » 23 jan 2018, 11:37

Die samples zijn natuurlijk indicatief. Met zo'n sample simuleer je niet de uiteindelijke diepte hoeveel de in-ear in je oor komt. De beschikbare ruimte in het schaaltje bepaalt ook of de slanglengte benodigd voor het akoestische design wel of niet past. Dit lijkt allemaal peanuts, maar 5 millimeter meer of minder maakt een groot verschil.

Ik durf te gokken dat ik meer dan verschillende 100 in-ears in mijn oren heb gehad. Misschen zelfs 200? Consumer, prosumer, professional, benchmark samples, eigen creaties, proto's van anderen, electrostaten, wireless... alles... tot 12-drivers per oor aan toe. En de best klinkende full-range in-ears met balanced armature drivers waren niet meer dan 3-weg waarbij de cross-over-frequenties niet in belangrijke/hoorbare gebieden bevinden. Dat wil zeggen <100-120 Hz en >10Khz. Dat gebied wat daartussen ligt wil je vrij hebben van akoestische en elektronische filtering. Want dat ga je horen. De basis van een goede IEM is dus een prettig klinkende midrange driver met voldoende headroom voor de applicatie. Daar een subwoofer onder voor de knal en een supertweeter op voor de shine. Dit werkt voor mij.

Maar hoe weet je hoe je IEM-maker zijn designs maakt? Ha! Dat weet je niet en dat zal je ook nooit te weten komen. Alle custom IEM-makers gebruiken dezelfde drivers van dezelfde 2 fabrikanten. Enkele grote internationale bedrijven laten door die 2 fabrikanten enkele custom drivers maken, maar de rest vist echt uit dezelfde vijver. Dit wil zeggen dat het grootste goed van elke IEM maker zijn persoonlijke "recept" is voor het akoestisch ontwerp van de IEM. Veelal zijn het variaties op recepten welke zijn voorgeschreven door die driverfabrikanten. Sommigen IEM-makers kopiëren deze recepten klakkeloos. Dat maakt het nog geen slechte IEM!

Want los van het akoestisch design blijven de belangrijkste factoren: fit en seal. Ze moeten goed zitten. Een IEM maker moet weten hoe hij de afdruk van je gehoorgang moet bijschaven tot een in-ear die prettig zit maar tegelijk óók goed afsluit. Balanced armature driver hebben namelijk een afgedichte ruimte nodig om goed te functioneren. Als je een 100% negatief van je gehoorgang in je oor hebt: krijg je nauwelijks in je oren gepropt en het opendoen van je mond doet pijn. Er moet dus iets aan materiaal weggehaald worden. Comfort en goede afdichting zijn dus tegenstrijdig. Hier een tussenweg in vinden is lastiger dan je denkt. Weten hoe je comfortabele IEM's maakt is het 2e grote goed van een IEM-maker.

Ik wil hiermee zeggen dat het "hoeveel driver"-verhaal minder relevant is dan men denkt. Samples zijn maar indicatief. Iedereen gebruikt dezelfde drivers. 99% is afhankelijk van het "receptenboek" en het vakmanschap van de IEM-maker. Je weet pas of je een goede IEM hebt als deze in je oren zitten. Het is en blijft een gok! :)

Kies een IEM-maker waar je een goed gevoel bij hebt... en bespreek de mogelijkheden als er niet aan de verwachtingen voldaan zal worden.
Adequaat, ik lust dat!!!

Transgeneratistische misbruiker van: Lactacyd Wasemulsie Θ Always Ultra™ maandverband Θ Tefal Ultragliss 80 strijkijzers Θ Mandoline-frets uit Mantsoerije

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 8 gasten