Getest : Dean Edge 5-Snaar

Plaats hier reviews van bassen, versterkers, snaren, effecten etc.
FunkyFingerFunker
Berichten: 94
Lid geworden op: 26 apr 2012, 22:38

Getest : Dean Edge 5-Snaar

Bericht door FunkyFingerFunker » 10 feb 2014, 23:18

Hoi, hierbij mijn eerste review.

Als inleiding : Ik ben in het bezit van twee behoorlijke basjes. Een (Duitse) Warwick Corvette Proline en een oude Ibanez Jazz uit de eerste helft van de jaren 70. Thuis speel ik over een SWR Workingman's 12, met mijn band over een Warwick ProFet 5.1 500W Top met een 410 en een 115 Cabinet.

Ik ben ondertussen 41 en heb nog steeds een LAT-relatie :D en was op zoek naar een basje om bij mijn vriendin te stallen om ook daar te kunnen bassen (neem dan mijn Ipad, Apogee Jam en mijn Beyer DT770 mee). Zocht een simpel basje met de voorwaarde dat deze anders zou zijn als mijn huidige bassen. Dacht aan een simpele P of een OLP, zelfs een Hohner "Steinberger" heeft mijn aandacht gehad. Totdat ... ik deze Dean Edge 5-snaar te koop zag staan bij mede-forummer "Noid". Nouja, een 5-snaar is ook anders, dus aan de eerste voorwaarde was in ieder geval voldaan.

Afspraak gemaakt en in de wagen van de zaak in de "baas zijn tijd" naar Deventer gereden om te testen en uiteindelijk meegenomen.

Dus ... eindelijk het testverslag.

Zonder Amp klonk deze bas al best aardig, lichte fretbuzz, maar zeker niet slecht. De actie was zonder meer laag te noemen. De hals heeft wel een rare kromming, kaarsrecht tot aan fret 12-15, daarna loopt de actie behoorlijk snel op. Aangezien ik weinig boven de 15e positie speel vind ik dat prima. De Looks vielen mij zeer mee, zag er veel beter uit als dan verwacht. Ik had een super El-Cheapo afwerking verwacht, maar deze was gewoon normaal Cheapo Sunburst, meevallertje dus. Bas was (zoals vermeld in de ad) als nieuw.

De bas was zelfs ge-upgrade : de zwarte Grover-tuner vd B-snaar was vervangen door een chrome Gotah-Tuner :D

Ik heb de bas bij "Noid" getest op een klein 6" Line6 gitaar-Ampje, had dus geen idee hoe deze bas in "het echt" zou klinken. De bas werkte in ieder geval, knoppen waren OK, heb hem dus meegenomen.

Eenmaal thuis ... Wat een bak laag komt hieruit, ongelooflijk, en toen moest ik er nog achter komen dat de toonregeling op de bas nog in het midden stond. De bas heeft 1 x Mastervolume, 1 x pickupblend, 1 x high-Eq en 1 x low-Eq. Zowel de pickups (geen EMG maar Dean) als de toonregeling zijn actief. Heb wel het idee dat deze wat minder definitie en Growl heeft als mijn Warwick, maar daarom staat er waarschijnlijk ook Dean op de Headstock. Wat mij opviel is dat er zeer veel geluiden uit te halen zijn dmv het draaien aan de "Pickup-Blend knop". De bas is ook erg stil. Ik heb 1 nogal slechte halogeendimmer, maar deze bas geeft geen krimp met zijn twee Soapbar elementen.

Leuk detail is de afwerking van de positiestippen op de hals ... ziet er goed uit.

Geen idee wat voor type het nu eigenlijk is. Heeft twee Dean-Soapbar elementen, 4 draaiknoppen, 5 snaren, grover tuners, is actief, gemaakt in Korea, twee strepen op de achterzijde van de hals (uiteraard over de lengte), vierpunts halsbevestiging, S/n : E05xxxx.

Nog even op zijn "eigenste" gemaakte "bas" gespeeld, leuke bas dat zonder meer. Best bijzonder zelfs. Ook voor het eerst op flatwounds gespeeld maar dat terzijde.

Deze week neem ik hem mee naar de repetitie met mijn band, kijken of zo'n basje zich staande kan houden. Waarschijnlijk komt het er op neer of dat ik mijzelf staande kan houden met een 5-snaar (mijn eerste).

Hou ik nog 1 probleem over ... Was op zoek naar een basje om bij mijn vriendin te zetten maar vind deze nu al veel te leuk om daar neer te zetten. Kan ik weer een andere bas zoeken !!!

Nou ja, was een kleine review, maar daar was de prijs ook naar.

Gr,
Ron
Ik heb nog nooit een goede slap-sound uit mijn bas gekregen, maar dat ligt niet aan mijn bas.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast