Review: Peavey Milestone vintage sunburst

Plaats hier reviews van bassen, versterkers, snaren, effecten etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sjonniex
Berichten: 62
Lid geworden op: 10 dec 2006, 02:57

Review: Peavey Milestone vintage sunburst

Bericht door sjonniex » 02 jul 2015, 03:33

Onlangs deze bas aangeschaft bij Bax.
Afbeelding
print screen

Eerste indruk:
Bespeelbaarheid Uitstekend. Een smalle hals (a la jazz), goed afgesteld, en speelt echt zeer soepel. Komt enigszins in de buurt van mijn vroegere Warwick JD Tumb '86. Dit is wat ik al langer zocht, en ook het gewicht (slechts 3,7kg) en de uitstekende balans dragen bij aan een hoog speelcomfort.

Geluid "Out of the box" Ronduit bagger. Zeer dood en ongefinieerd. Dus snel een GHS boomer van een andere bas afgehaald, en opnieuw getest, en dit is al een hele verbetering. Na alle snaren vervangen te hebben is het geluid alleszins goed te noemen, maar blinkt nergens in uit. De definitie is voldoende, alhoewel het hoog wat beter zou kunnen, maar gezien de prijs, en het feit dat er geen vreemde pickups in zitten (makkelijk vervangbaar) is een upgrade in de toekomst altijd een optie.
Onlangs echter mee opgetreden via een Hughes & Kettner Bassbase 250 met een beetje extra mid, en ik kwam uitstekend door onze 8-persoons coverband heen.

Extra voorziening Is de Powerplate:
Afbeelding
image free hosting
Dit zou de sustain in hoge mate positief beïnvloeden, en als dat zo is, ben ik benieuwd hoe de bas zonder zou klinken, want naar mijn idee is het verschil met andere bassen niet erg groot, of helemaal afwezig. Mijn squier cv precision won het wel van de powelplated milestone wat sustain betreft.

Afwerking Niets op aan te merken. Degelijk Peavey vakwerk. Netjes afgewerkt, en zoals ik al zei; "Out of the box" ook zeer netjes afgesteld.

Conclusie Of ik de bas voor het bedrag wat hij nu kost (€287) ook zou kopen? Ik denk het wel. Zeker gezien de prettige bespeelbaarheid, het zeer aangename gewicht en de nette afwerking is deze bas voor mij absoluut de moeite waard.
Laatst gewijzigd door sjonniex op 23 okt 2016, 16:41, 3 keer totaal gewijzigd.
Put some bass in this place!!

Warwick RB Streamer
H & K Bassbase 250 head
Hevos Midget 10 combo
Chinese Rickenbacker
Squier Jaguar ss
Orange Crush CR100BXT
Hevos midget 10 cab
Epiphone EB-0

Muziekschuur
Berichten: 4851
Lid geworden op: 21 sep 2009, 17:10

Bericht door Muziekschuur » 02 jul 2015, 10:15

Hoe zijn de knoppen? En maakt Peavey nog bijpassende koffers?
Het gaat altijd goed.... totdat het fout gaat..

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten