GK plex preamp

Plaats hier reviews van bassen, versterkers, snaren, effecten etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sjtevel 1984
Berichten: 1676
Lid geworden op: 18 okt 2012, 01:06

GK plex preamp

Bericht door Sjtevel 1984 » 10 jan 2017, 17:42

IMG_8215.JPG
GK adverteerd dit apparaatje als 'een Zwitsers zakmes voor bassisten'. Is het dat ook? Ja, maar ik gebruik hem als 'gewone' preamp.

Wat als eerste opvalt is de verpakking. Deze is een van de meer luxe soorten en het pedaal zit er 'snug' in. Geen kans op beschadigingen tijdens transport.

Als je hem eruit haalt valt op dat dit een zeer degelijk pedaal is. Wat vast zit, zit vast. Wat kan bewegen, beweegt. Ik ben zelf alleen niet zo te spreken over de 8 grote draai/drukknoppen. Deze voelen naar mijn mening wat 'flimsy' aan.

De eq:
De eq doet wat hij moet doen en dat doet hij goed! Ook de verschillende modellen komen (naar mijn mening) overtuigend over. De diverse opties zijn in meer of mindere mate nuttig. Bump geeft een basboost. Contour geeft een midscoop. Presence geeft een trebleboost.
Zelf wilde ik dit pedaal graag hebben vanwege zijn cabinetsimulatie. Deze hebben ze er uit gehaald en vervangen door een hicut. Deze is goed genoeg om je overdrives wat te temmen als je direct naar FOH gaat.

De overdrive:

Er zit een overdrive in met 5 verschillende intensiteitniveaus. Van een lichte boost tot volle bak clippen, het zit er in. Niets is zo persoonlijk als een od en jammergenoeg heb ík niet zo veel met deze.

De compressor:

Er zit een fijne en redelijk intiutieve compressor in. Lijkt me door iedereen wel makkelijk in te stellen. Heeft net zoals de MXR M87 een indicatie met behulp van ledjes voor de mate van compressie, wat het instellen stukken makkelijk maakt. Helaas (voor mij dan) ben ik meer tevreden met mijn MXR. Die blijft dus mooi op mijn plankje.

De tuner:

Doet wat hij moet doen. Niet zo snel als mijn polytune, dus die blijft ook op mijn plankje. Qua snelheid zit hij in de buurt van een boss tuner. Het aan en uitzetten is alleen wat ongewennig. Twee keer snel trappen voor aan of uit. Ik raak er niet aan gewend.

De di:

Degelijk. Zeker in combinatie met de hicut maakt deze 'ampless gigs' mogelijk.

Headphone out:

Een zeer welkome toevoeging voor thuis in de late uurtjes te kunnen spelen.

Aux in:

Leuk om mee te kunnen spelen met nummertjes. Zeer bruikbaar met een koptelefoon.

Digital out en fx loop:

Niet getest :wink:

Preamp:

Voor mij misschien wel het belangrijkste van dit apparaat. Als je dit apparaat inplugd op een eindtrap, heb je altijd je 'eigen sound' mee. Dit pedaal is zeker in staat om een eindtrap aan te drijven. Een powered cabinet heb ik niet, dus dat heb ik niet kunnen testen.

Conclusie:

Dit pedaal had misschien 3 andere pedaaltjes van plank kunnen laten verdwijnen, maar dit is niet het geval. Ik vind dat ik betere alternatieven heb. Maar andere dingen doet hij zeer goed! Als je je hele pedalboard de deur uit wilt doen, is dt zeker een degelijk alternatief. Dit mag best een 'Zwitsers zakmes' genoemd worden, mits je met zijn beperkingen kan leven. Ik ben er in ieder geval heel blij mee. :jaaaaa:
Unlord schreef:Gelukkig heeft ook kutmuziek een publiek.

Gebruikersavatar
SpcMnk
Berichten: 4417
Lid geworden op: 01 mar 2013, 00:36

GK plex preamp

Bericht door SpcMnk » 10 jan 2017, 18:08

Goeie review! Thanks!

Ik ben u wel een beetje confuus.. moet ik het nu zien als een uitgebreide DI? of als een mager mutli effect pedaal?

Ik hou het nog even bij mijn 3leaf audio Enabler..
TE KOOP op Marktplaats

wombatboter: "Je speelt zoals je bent..."
Gear: Tien vingers en een voet...

Gebruikersavatar
Sjtevel 1984
Berichten: 1676
Lid geworden op: 18 okt 2012, 01:06

GK plex preamp

Bericht door Sjtevel 1984 » 10 jan 2017, 18:58

Ik zie het als een uitgebreide preamp. Sowieso een van de weinige met een 4 band eq. Ik kan niet overweg met een enkele midcontrol, ook al is hij sweepable. De toevoegingen (comp, tuner en od) kunnen zeer nuttig zijn en zelfs 3 pedalen vervangen míts ze naar je gading zijn.
Unlord schreef:Gelukkig heeft ook kutmuziek een publiek.

Gebruikersavatar
Sjtevel 1984
Berichten: 1676
Lid geworden op: 18 okt 2012, 01:06

Re: GK plex preamp

Bericht door Sjtevel 1984 » 10 mei 2017, 18:28

Goed nieuws van GK! Een update is onderweg. De issue met de tuner wordt verholpen, cabinet simulaties komen erin en de compressor wordt breder inzetbaar. Ook kunnen er meerdere presets worden opgeslagen. Met en met wordt dit pedaaltje steeds beter. :D

IMG_0674.PNG
IMG_0674.PNG (138.57 KiB) 1142 keer bekeken
Unlord schreef:Gelukkig heeft ook kutmuziek een publiek.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast