Phil Jones C4 "Lite"

Plaats hier reviews van bassen, versterkers, snaren, effecten etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Slashhead
Berichten: 424
Lid geworden op: 04 jan 2006, 09:31

Phil Jones C4 "Lite"

Bericht door Slashhead » 07 mei 2018, 13:13

Lang heb ik gespeeld op doorsnee cabinetten met 4x10 en daarna naar 2x10+1x15. Gewicht was meestal niet echt een issue, alleen bij inladen waar ik mijn cabs van boven naar beneden moest sjouwen in huis. Ik monteerde wielen onder de 15" en dan reed ik beide cabinetten van de auto naar hun plek. Deze auto werd op een gegeven moment een Fiat punto en dat was wel een dingetje met die twee lompe kasten. Dus tijd voor iets anders.

Glockenklang cabs verkocht en overgestapt naar 2x Phil Jones 4B Piranha (4x5"). Zeer compacte speakers maar met een slordige 18kg niet echt een lichtgewicht te noemen. Nu maakte dat niet zo uit want het ging alleen om de afmetingen. De PJB 4C was toen ook al uit maar slechts een 1,5kg lichter en in mijn ogen iets minder robust gebouwd. Ik heb voor de PJB 4B gekozen en daar nooit spijt van gehad. Ik heb ze nog en nog altijd verbazen mijn podium genoten over de sound die deze set weet te produceren (glock blue sky als amp). Ik heb geen enkel moment heimwee gehad naar mijn 2x10+1x15 stack. Speel een jaar of vijf over deze set en niet de behoefte gehad aan veranderingen. Overigens heb ik nog het model met kunstof hoeken met een profiel voor stapelen.

Afbeelding

Naast mijn main set wilde ik een tweede kleine set met name voor repetities en kleine gigs. Ik heb toen een Ampeg PF-50T gekocht (zie andere topic in testhoek). Als cabinet lagen opties open. In elk geval was mijn huidige PJB 4B geen optie, ik vond die 18kg te zwaar. Voor repeteren moet ik een eind sjouwen met mijn gear. Dus compact én lichtgewicht was een vereiste.
Ik stuitte op de PJB 4C lite van ca. 9kg. Dit is een nieuw type cabinet aangeboden door Bass-direct in de UK. Normaal shop ik in DE maar daar was/is deze nieuwe "lite" versie niet beschikbaar. Wel de gewone Compact 4 maar die is zwaarder.

Afbeelding

Speakers: 4×5″ “Neo Power”
Power: 400W
Impedance: 8 Ohm
Frequency: 35 Hz – 15KHz
Dimensions( W x D x H): 14″x12.5″x13.5″
Net Weight: 21 lbs
Connection: NL4
Slip on cover included

Je kan natuurlijk van een mug geen olifant maken maar de sound uit een enkel kastje is echt lekker en wat is dat ding klein! Ik vind het altijd lastig om geluid te beschrijven maar het is direct, rete snel en geeft een mooie diepte. Nergens een spoortje scherpte of dat je het idee hebt het cabinet te overbelasten. Speaker is erg mooi gebouwd en perfect afgewerkt en wordt geleverd met een hoes net als de 4B's. Deze hoes gaat bij mij al vijf jaar mee! Eindelijk kan ik repeteren met een mooi geluid voor mezelf zonder het volume te ver open te gooien en heb ik geen problemen met teveel laag in een kleine ruimte. Ik speel al heel veel jaren met een bagger geluid tijdens repetities omdat de ruimtes naatje zijn en de spullen die er liggen niet echt mijn ding zijn. En dat was ik meer dan zat geworden, daarom geinvesteerd in nieuwe spullen. Die 9kg voel ik amper in mijn armen en mijn Ampeg PF-50T heb ik in een koffer met trolley en bas op de rug. Zo kan ik wel de vierdaagse lopen bij wijze van spreken.

Uit nieuwsgierigheid heb ik ook de nieuwe PJB Cab 47 (4x7" en 18kg) besteld om eens te kijken of dat iets leuks is voor erbij. Met meer speaker oppervlak zou ik meer laag kunnen hebben en toch klein en compact blijven met mijn PF-50T. Zou interessant kunnen zijn voor kleine gigs. Zo niet gaat ie weer terug met UPS ;-)

Gebruikersavatar
Erikx
Berichten: 465
Lid geworden op: 06 aug 2005, 16:26

Re: Phil Jones C4 "Lite"

Bericht door Erikx » 09 mei 2018, 16:01

Advertenties horen hier niet ;)
- Rieno

Gebruikersavatar
Slashhead
Berichten: 424
Lid geworden op: 04 jan 2006, 09:31

Re: Phil Jones C4 "Lite"

Bericht door Slashhead » 11 mei 2018, 09:40

Ik heb de cab47 nog steeds niet anders had ik een mooie deel 2 van mijn PJB advert kunnen maken.:p
wakkert dit latente gear gevoelens op? Gelukkig zijn ze niet al te duur, af en toe even toegeven kan geen kwaad. Het is alleen nog steeds beperkte keuze om deze modellen te krijgen.

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17558
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Re: Phil Jones C4 "Lite"

Bericht door Rieno » 11 mei 2018, 09:47

Die opmerking kwam doordat 'Erikx' een link naar een eigen advertentie plaatste :) Wat GAS betreft..ik heb ze jaren geleden gehoord en vond het toen niet zo indrukwekkend, maar dat waren m'n oren toen ook nog niet. Het blijven intrigerende kastjes!
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast