Pedalboards

Plaats hier berichten over alles wat met effectapparatuur te maken heeft
Gebruikersavatar
Gerben van Nazareth
Berichten: 308
Lid geworden op: 31 okt 2003, 23:57

Bericht door Gerben van Nazareth » 01 aug 2005, 13:05

Afbeelding

De mijnes

Werk in Uitvoering.
Fat Time check cd Fox Farm Fusion
kijk voor Fat Time & andere muziek op http://www.martenschulp.nl * http://www.twitter.com/martensc * http://www.linkedin.com/in/martenschulp

Gebruikersavatar
Wilbert
de techneut
Berichten: 1266
Lid geworden op: 11 mei 2004, 00:21

Bericht door Wilbert » 01 aug 2005, 13:13

De precieze constructie van dubbele afschermiong ken ik niet. Ik stel me inderdaad voor dat alle kabeltjes afzonderlijk zijn afgeschermd, maar ik weet niet zeker of dat ook echt zo is... Leuk board heb je trouwens, maar ik zou er toch echt fatsoenlijke patchkabels voor kopen/maken. Volgens mij moet je voor 100 euro klaar kunnen zijn, en dat lijkt me geen gekke investering voor een heleboel meer tone.
Pas op, achter je!!

Gebruikersavatar
Dr Teng
Paardenvoeler
Berichten: 4775
Lid geworden op: 10 jan 2004, 18:28

Bericht door Dr Teng » 01 aug 2005, 13:53

Ik doe het bescheidener Gerben! :mrgreen:

Hotwire TM-box... (> input dus bas, tuner out = Seiko tuner.)

FX-Loop van TM-box:
(>in) EBS Octabass, EBS BassIQ, EBS Compressor (>out) en na de output van de TM-box nog een EBS Unichorus.

Dan is het verhaaltje afgelopen.

Heel erg ooit in de toekomst een Akai Headrush, maar daar heb ik geen geld meer voor. (Uberhaupt bijna niet meer... misschien zet ik mezelf qua bandgebeuren even wat op nonactief.) Pedalboardconnecties zijn prima, geen nieuwe kabeltjes nodig... alles zit nl. strak naast elkaar dmv pluggen. Een heen en weer snoertje voor de fx is ook goed genoeg.
'.. and you keep a foot in his ass!' Reggie Washington aan de bar met ons in Amersfoort.

Hans58 schreef: Ik heb zo'n hekel aan dat modieuze "stack". Vroegâh had je het eigenlijk gewoon over je "installatie".

Gebruikersavatar
Dirk
a.k.a. Paul
Berichten: 2245
Lid geworden op: 08 jan 2004, 20:16

Bericht door Dirk » 01 aug 2005, 15:59

Dat merk Exar...
Ik ken dat helemaal niet, is het wat?? En waar is het verkrijg/testbaar?
Music is Endless

http://www.sqy.nl

emielow

Bericht door emielow » 01 aug 2005, 16:59

wilbert, welke kabeltjes zou ik moeten halen dan? en de boss bakkies zijn niet truebypass naarmijnweten, heeft het dan wel zin om in dure kabeltjes te investeren?

ik zit er overigens over te denken om de ob-3 de deur uit te doen en een bassdriver (die programeerbare) te kopen, dan kan ik wel eens gaan vogelen met volgordes etc. ik heb overigens nooit de overdrive en q-tron tegelijk aan, maar straks met de bassdriver misschienwel. waarom zou je ze omdraaien?

Gebruikersavatar
Dirk
a.k.a. Paul
Berichten: 2245
Lid geworden op: 08 jan 2004, 20:16

Bericht door Dirk » 01 aug 2005, 17:08

Sorry, maar ik zie op talkbass dat veel mensen ook zo'n lineselector hebben van Boss, maar ik snap het echte nut er niet van eigenlijk... kan iemand mij dit uitleggen?
Music is Endless

http://www.sqy.nl

Gebruikersavatar
Wilbert
de techneut
Berichten: 1266
Lid geworden op: 11 mei 2004, 00:21

Bericht door Wilbert » 01 aug 2005, 19:38

Zo'n line-selecter kan geinig zijn als je 2 bassen op 1 versterker wilt aansluiten, of 1 bas op 2 versterkers. Andere creatieve oplossingen zijn ook mogelijk.

Over het niet True Bypass zijn van die Boss-pedaaltjes: als ze van zichzelf al echt ontzettend klote klinken helpen goede kabels niet veel, maar in dit geval hebben de kabels waarschijnlijk meer invloed op verlies aan tone dan het pedaal. Maar het kan inderdaad geen kwaad om speeddemon van gitaarnet te contacten voor een True Bypass loop-pedaal om je effecten daar op aan te sluiten. Geloof me: met goede kabels en True Bypass-pedalen gaat er een wereld voor je open. Ik heb zelf kabeltjes van Planet Waves, maar er zijn ook allerlei andere goede patchkabels. Zoek eens wat op dit forum en op gitaarnet. Daar is er ook een hoop over gezegd. Ik heb er zelf weinig mee geexperimenteerd, dus ik kan je weinig over de verkeerde merken vertellen. Wel heb ik gehoord dat het het goedkoopst is de kabels zelf te maken (pluggen en kabel kopen). Als je dat doet moet je wel goed opletten of de pluggen zelf goed afgeschermd zijn. De beste pluggen zijn waarschijnlijk Neutriks, maar er zijn ook systemen op de markt die je zelf kunt monteren zonder te solderen. Zoek daarvoor op gitaarnet.
Pas op, achter je!!

Gebruikersavatar
Dr Teng
Paardenvoeler
Berichten: 4775
Lid geworden op: 10 jan 2004, 18:28

Bericht door Dr Teng » 01 aug 2005, 19:56

Bedenk jezelf ook dat signaalverlies met een kort kabeltje wel wat meevalt. Stel je hebt drie pedaaltjes. Je hebt dan twee tussenkabeltjes nodig. Ofhet liefst jack/jack pluggen. De afstand is dan vrij kort en dan valt het wel mee. Uiteraard geen echte rommel kopen, maar gemiddeld kun je dan gewoon goed uit de voeten. Zwakste schakel en zo, I know.... maar relatief is de rest van je snoer veel langer. Daar zul je dus zowiezo al veel meer verlies mee krijgen.
'.. and you keep a foot in his ass!' Reggie Washington aan de bar met ons in Amersfoort.

Hans58 schreef: Ik heb zo'n hekel aan dat modieuze "stack". Vroegâh had je het eigenlijk gewoon over je "installatie".

Gebruikersavatar
Wilbert
de techneut
Berichten: 1266
Lid geworden op: 11 mei 2004, 00:21

Bericht door Wilbert » 01 aug 2005, 20:44

Maar het is niet zo van: 3x zo lang is 3x erger voor je geluid. Inderdaad: langere kabels hebben meer invloed op je geluid. Maar brakke patchkabels zijn evengoed slecht voor je geluid.

Wat uiteindelijk meer invloed heeft weet ik niet, maar het helpt gewoon een heleboel om het allemaal fatsoenlijk te kopen. Ik zie daar voor misschien wel duizend euro pedaaltjes staan. Dan kan er toch wel honderd euro voor de kabels vanaf? Het is gewoon zonde om daarop te besparen.
Pas op, achter je!!

Gebruikersavatar
rael_kid
Berichten: 1731
Lid geworden op: 12 apr 2005, 17:32

Bericht door rael_kid » 01 aug 2005, 20:51

Ik ben het wel met Wilbert eens. Ik twijfelde altijd maar aan die verhalen dat duurdere snoeren beter waren en dat je zelfs het verschil kan horen. Maar nadat ik een Planet Waves snoer heb aangeschaft toen mijn goedkope niks-aan-de-hand kabel stuk was ben ik ook om. M'n geluid is er echt op vooruit gegaan! En zoals Wilbert al zegt, het is zonde om dan die paar tientjes te besparen terwijl je toch al zoveel uitgeeft aan je gear.

Gebruikersavatar
Dirk
a.k.a. Paul
Berichten: 2245
Lid geworden op: 08 jan 2004, 20:16

Bericht door Dirk » 01 aug 2005, 22:53

Wilbert schreef:Zo'n line-selecter kan geinig zijn als je 2 bassen op 1 versterker wilt aansluiten, of 1 bas op 2 versterkers. Andere creatieve oplossingen zijn ook mogelijk.
Jah dat ding snap ik wel, maar ook op talkbass staan er verschillende met zo'n bosspedaaltje (net als die witte van Gerben) ik snap niet wat daar het idee achter is..)
Music is Endless

http://www.sqy.nl

Clunk
Berichten: 1363
Lid geworden op: 26 dec 2003, 20:06

Bericht door Clunk » 02 aug 2005, 15:30

Gerben van Nazareth schreef:Afbeelding

De mijnes

Werk in Uitvoering.
ik gebruik zelf geen effecten, maar dit ziet er wel aantrekkelijk uit.. godverdomme zeg... wat een dope padaaltjes!! :shock:

Gebruikersavatar
Pedulla
Berichten: 750
Lid geworden op: 29 dec 2003, 15:30

Bericht door Pedulla » 02 aug 2005, 16:30

petterson tuner, moog wtf man ben jij gitarist geweest? :shock:

Gebruikersavatar
Gerben van Nazareth
Berichten: 308
Lid geworden op: 31 okt 2003, 23:57

Bericht door Gerben van Nazareth » 02 aug 2005, 17:03

Pedulla schreef:petterson tuner, moog wtf man ben jij gitarist geweest? :shock:
:D

Ik ben gewoon een freak.

Over die line-selector: die is in gebruik om 2 loops te schakelen. In de ene loop zit de G5 synthbas, in de andere loop alle andere pedaaltjes. Zo hou ik het signaalverlies nog wat binnen de perken. Zonder effecten gaat de baskabel in de lineselector, kabel naar het volumepedaal en dan naar de versterker. De 2 lijnen met effecten hang ik er naar believen in, separaat of tegelijk. (de 2 linkerknopjes zijn voor het level van elke loop, de rechterknop is een gebruiksmodus-kiezer. Met de voetschakelaar doe je dan bijv. loop A -> bypass, of loop B -> bypass, of loop A -> loop B -> bypass, of loop A + loop B - bypass. )

Over geluidszuigende effecten van het e.e.a: weet je wie de ergste is bij mij? Gisteren even proefondervindelijk zitten klooien met verschillende opstellingen. Niet dat witte ding van Boss, niet de hele rij effecten en kabeltjes achterelkaar (vergeleken met de bas recht in de versterker,) maar... het volumepedaal! Grrrrr.

Iemand hier ervaring met de Ernie Ball, of die 't beter doet?

@Dirk: Exar: http://www.public-peace.de. Poolse effectpedalen, relatief goedkoop en ik vind ze erg goed. Vooral die Pignose (Envelope filter) is helemaal okee!
Fat Time check cd Fox Farm Fusion
kijk voor Fat Time & andere muziek op http://www.martenschulp.nl * http://www.twitter.com/martensc * http://www.linkedin.com/in/martenschulp

Gebruikersavatar
Dirk
a.k.a. Paul
Berichten: 2245
Lid geworden op: 08 jan 2004, 20:16

Bericht door Dirk » 02 aug 2005, 17:05

Ik heb een Vox 850 (zo'n blauwe)
Doet het goed!
Afbeelding

EDIT:
Is trouwens ook een passief volumepedaal, dus je hebt geen voeding nodig voor deze blauwe vriend. Ik heb deze helemaal op het eind van de ketting (die met de dag langer wordt) zitten

@Gerben
Die Pignose klinkt inderdaad niet verkeerd... issie true bypass? En waar kan ik 'm proberen? en met welke andere envelopfilters heb jij 'm vergeleken?
Laatst gewijzigd door Dirk op 02 aug 2005, 17:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Music is Endless

http://www.sqy.nl

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten