BOSS Equalizer GEB-7

Plaats hier berichten over alles wat met effectapparatuur te maken heeft
Gebruikersavatar
JohandeJong
Berichten: 71
Lid geworden op: 18 dec 2017, 19:24

BOSS Equalizer GEB-7

Bericht door JohandeJong » 28 feb 2018, 00:26

Ok, beginnertje hier. Nooit met effecten gewerkt.
Ik speelde laatst in een oefenruimte met mijn nieuwe Chowny's en schrok enorm. Ik dacht een miskoop gedaan te hebben met die basjes. Hoe fijn ze ook spelen. In die oefenruimte "verzopen" mijn basjes volledig. Ik was daar nog nooit geweest. De aanwezige versterker (een combo van ik denk 100 of 200 watt, in ieder geval een 15 inch speaker) produceerde een matig geluid. De treble moest bijvoorbeeld al helemaal voluit en het laag moest ik wegdraaien. Of dat door de combo kwam of door de oefenruimte weet ik niet. Ik ben door de schrik vergeten wat voor merk het was. Op het moment dat we begonnen te spelen hoorde ik niet meer wat ik aan het doen was. Wat een drama. Het was een grote brij aan geluid. Ik heb het gevoel dat de bas volledig werd opgeslokt door o.a. de drums waar geen enkele demping op aanwezig was. En de drummer speelde maar heel zachtjes. De pianist hoorde ik ook niet en de blazers zeiden dat de bas te luid was.... nou ja.....
Later, in een andere oefenruimte met een heerlijk gortdroog geluid en op mijn eigen versterker, een Fender Rumble 200 combo, niets aan de hand.
Maar toch, de pickups van de Chowny's hebben niet zoveel output en daar wilde ik wat aan doen.
De Fender Rumble heeft een mooi clean geluid en een goede toonregeling waarmee ik dacht het wel op te kunnen lossen maar toch heb ik als extra, op advies van een ander zeer gewaardeerd forumlid, een Boss Equalizer GEB-7 aangeschaft.
Ik verbaasde mij over het resultaat. Het geluid is veel dieper, voller, krachtiger. Het heeft veel meer "body". Nog veel meer dan mijn Fender Rumble kan geven. En dat had ik niet verwacht.
Eigenlijk hoop ik nooit meer in die eerstgenoemde oefenruimte te hoeven spelen maar als dat toch weer eens zou gebeuren of ik kom ergens anders met een waardeloze versterker of slechte akoestiek dan hoop ik dat ik met dit pedaaltje een stuk kan verbeteren. Ik ben er in ieder geval nu erg blij mee en ik kan de Chowny's hiermee duidelijk in het totale geluid neerzetten en "kleuren" zoals ik wil.

Ik had dus verwacht dat mijn versterker voldoende mogelijkheden in de toonregeling zou hebben. Ik zag het nut niet in van een actieve bas. Maar eigenlijk heb ik met dit pedaaltje een actieve bas gemaakt en heb daardoor nog meer mogelijkheden dan met de versterker alleen. Zie ik dat goed?
Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten