A/B switch

Plaats hier berichten over alles wat met effectapparatuur te maken heeft
Gebruikersavatar
Goose
Berichten: 1031
Lid geworden op: 03 aug 2004, 22:59

Re: A/B switch

Bericht door Goose » 27 aug 2018, 10:17

Die heeft hij toch al? En hij heeft al aangegeven dat de Radial hem wel wat lijkt.
Voor de rest, tja hij vraagd wel er een beetje naar om geroast te worden met de uitspraken en opvattingen die hij over basgitaar heeft op een forum zoals deze....
-Lakland 55-94
-Randall RB500
-Marshall DBS 7215

Gebruikersavatar
deevit
Berichten: 16295
Lid geworden op: 21 okt 2006, 12:14

Re: A/B switch

Bericht door deevit » 27 aug 2018, 10:27

Lehle schijnt ook erg goeie switchers te maken.

Gebruikersavatar
Goose
Berichten: 1031
Lid geworden op: 03 aug 2004, 22:59

Re: A/B switch

Bericht door Goose » 27 aug 2018, 10:32

Zeker weten. Ik ken eigenlijk Lehle van zijn switches en Radial van zijn DI's e.d.
Maar ik denk dat ik zelf eerder voor een Radial zou gaan ivm met de grote van de pedalen. Die van Lehle lijken mij iets groter te zijn dan die van Radial.
-Lakland 55-94
-Randall RB500
-Marshall DBS 7215

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17136
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Re: A/B switch

Bericht door Rieno » 27 aug 2018, 12:08

Lehle heeft geen passieve switch, zag ik. Op zich ook geen punt en je voorkomt er wat geplop mee, maar het is wel weer een extra voeding :)
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Gebruikersavatar
Goose
Berichten: 1031
Lid geworden op: 03 aug 2004, 22:59

Re: A/B switch

Bericht door Goose » 27 aug 2018, 12:46

Je hebt sowieso voeding nodig voor een switcher als je LED's wilt hebben om te checken welk kanaal aan staat.
-Lakland 55-94
-Randall RB500
-Marshall DBS 7215

Gebruikersavatar
Nieltse
Berichten: 462
Lid geworden op: 14 apr 2010, 10:39

Re: A/B switch

Bericht door Nieltse » 27 aug 2018, 14:27

Deze:
Afbeelding

Heeft geeneens power nodig.

Ik heb er nog 1 liggen, bij interesse, PM maar.

Grootste probleem wat ik met deze dingen had waren de 'fases'. Deze heeft het niet, maar sommige switchers hebben een phase hum kill' achtig iets er in verwerkt.
...schijnbaar kortzichtig.

Gebruikersavatar
Goose
Berichten: 1031
Lid geworden op: 03 aug 2004, 22:59

Re: A/B switch

Bericht door Goose » 27 aug 2018, 14:40

Maar een fase switch lijkt mij juist wel handig. Afhankelijk van je versterkers die je erop aansluit kan je het juist wel nodig hebben. En volgens mij tast het je geluid niet aan. Mocht een faze verschil hebben dan heb je hem juist nodig omdat anders je geluid er dun is.
Die Morley heeft geen voeding nodig maar dan zie je ook de LED's niet branden.
-Lakland 55-94
-Randall RB500
-Marshall DBS 7215

Gebruikersavatar
Green Goblin
Berichten: 2830
Lid geworden op: 04 aug 2012, 18:48

Re: A/B switch

Bericht door Green Goblin » 27 aug 2018, 14:51

Rieno schreef:
27 aug 2018, 10:12
Daar gaat het hier niet om :) Kale kip probeert nu een serieus antwoord te krijgen, dus zullen we hem dat proberen te geven?
Ik zou niet weten waarom.
Yamaha RBX 1000 - Westone Thunder I - Westone Thunder I FL - Westone Spectrum ST
8e BGF-meeting NOORD - Groningen - 5 november 2017 - FB

Gebruikersavatar
Strabel
Berichten: 804
Lid geworden op: 27 okt 2014, 17:33

Re: A/B switch

Bericht door Strabel » 27 aug 2018, 14:57

Goose schreef:
27 aug 2018, 14:40
Maar een fase switch lijkt mij juist wel handig. .
Een fase switch op een a symetrische,jackplug,aansluitng?
Verklaar jullie nader.
Feeling the groove is everything.

Gebruikersavatar
Nieltse
Berichten: 462
Lid geworden op: 14 apr 2010, 10:39

Re: A/B switch

Bericht door Nieltse » 27 aug 2018, 15:34

:mrgreen: geen idee, weet alleen maar dat het op een aantal andere wel zat en op de morley niet.

Weet de theorie erachter niet, maar als het probleem daarmee oplost, vind ik het helemaal best :lol:
...schijnbaar kortzichtig.

Gebruikersavatar
Strabel
Berichten: 804
Lid geworden op: 27 okt 2014, 17:33

Re: A/B switch

Bericht door Strabel » 27 aug 2018, 15:49

Een fase switch op een actieve a/b switch ,dus met electronica,zou kunnen ,maar op een passive switch?
Feeling the groove is everything.

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17136
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Re: A/B switch

Bericht door Rieno » 27 aug 2018, 15:55

Als je er een trafo tussen zet, kun je dat ook prima passief doen hoor. Doet wel iets met je geluid denk ik, maar een probleem is het zeker niet.
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Gebruikersavatar
Strabel
Berichten: 804
Lid geworden op: 27 okt 2014, 17:33

Re: A/B switch

Bericht door Strabel » 27 aug 2018, 15:58

Ja,maar waarom uberhaupt een fase switch?
Edit:die passive switchers zijn toch ook a symetrisch,of mis ik iets?
Lijkt mij toch wat ¨draadjes¨verkeert in je keten.
Feeling the groove is everything.

Gebruikersavatar
Rieno
moderator
Berichten: 17136
Lid geworden op: 22 sep 2006, 16:32

Re: A/B switch

Bericht door Rieno » 27 aug 2018, 16:22

Het heeft meer te maken met het draaien van 2 versterkers op 1 input..als je pech hebt, zitten die beide in tegenfase te spelen en dan is je geluid nogal beroerd. Dan kun je dus de fase van 1 van die signalen omkeren en los je het op.
I'm so hip, I have difficulty seeing over my pelvis

Kale kip
Berichten: 239
Lid geworden op: 19 aug 2018, 09:29

Re: A/B switch

Bericht door Kale kip » 27 aug 2018, 16:53

Ik vraag mij af of deze zeer voordelige loopswitcher van Mooer geschikt zou zijn. https://www.bax-shop.nl/signaal-splitte ... gJPIfD_BwE

Ik zal even de situatie schetsen. Ik heb een programmeerbaar multi-effect apparaat die mij erg bevalt. Alleen is hij niet zo dynamisch. Dat is de ene rig. Verder heb ik wat pedalen waar ik een wat dynamischer geluid mee kan maken, dat is de andere rig.

Ik zat de denken, als ik nou dat hele multi-effect apparaat onderbreng in één van die loops en die losse pedalen in de overige loops, dan kan ik gebruik maken van de programmeerfunctie van zowel het multi-effect als de loopswitcher zonder te hoeven tapdansen wanneer ik van geluid wil veranderen. Je hoeft dan hooguit twee switches in te trappen en niet eens vlak na elkaar. En je je hoeft maar één versterker te gebruiken.

Ik vraag mij alleen af of het geluid van dat multi effect niet nadelig wordt beïnvloed door hem in een loop van die Mooer onder te brengen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten