Regels voor Aangeboden-Gezocht

Ben je op zoek naar een bassist of wil je van je versterker af? Plaats hier een bericht!
Forumregels
We zouden graag zien dat je om een aantal zaken denkt in dit subforum. Nieuwe regels staan bovenaan dik gedrukt, maar ze zijn allemaal even belangrijk natuurlijk.

- Alleen een link naar een verkoopwebsite en/of summiere informatie is niet voldoende.
- Begin de titel van je advertentie met een voorvoegsel (FEELER, GZ, TK/TR, TR, Aangeboden, TK).
- Niet meer dan 3 advertenties per persoon. Als je meer artikelen wilt verkopen zet ze dan in één advertentie.
- Alleen muziekgerelateerde onderwerpen.
- Niet voor commerciële doeleinden gebruiken.
- Niet 'bumpen' zolang je nog een advertentie op de eerste pagina hebt staan.
- Duidelijke titels (dus geen 'grote opruiming' bijv.).
- Bij voorkeur een prijs in het onderwerp.
- Verwijder je advertentie als hij niet meer actueel is!
- Advertenties worden na twee maanden automatisch verwijderd.

Advertenties die niet aan de regels voldoen / regels overtreden kunnen zonder kennisgeving verwijderd worden. Neem voor advertentiemogelijkheden contact op met Arjen.

www.basgitaarforum.nl biedt slechts de mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties. De afhandeling van transacties geschiedt geheel op eigen risico. basgitaarforum.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schades, verlies, (financiële) malversatie enz.
Plaats reactie
Niels
Berichten: 3576
Lid geworden op: 02 okt 2003, 21:37

Regels voor Aangeboden-Gezocht

Bericht door Niels »

Regels Aangeboden/Gezocht
Om het hier een beetje gestructureerd te laten lopen, even de volgende regels:

Wie mag adverteren?
In principe mag iedereen die zich geregistreerd heeft hier adverteren. Hiervoor gelden de volgende beperkingen:
  • Niet meer dan 3 advertenties per persoon: als je meerdere dingen hebt om te verkopen dan is hier prima 1 topic van te maken. Veel advertenties van 1 iemand maken de boel onoverzichtelijk. Als je meer dan 3 advertenties geplaatst hebt dan ontvang je hier automatisch bericht over.
  • Geen commerciële verkoop: dit gedeelte is uitsluitend bestemd voor particulieren. Bedrijven die toch reclame willen maken op dit forum kunnen een bannerpositie huren. Neem hiervoor contact met Arjen op.
Richtlijnen/tips voor het plaatsen van een topic.
Kies een duidelijke titel voor je topic: het gedeelte wordt zowel gebruikt voor aangeboden- als gezocht-advertenties en een titel als "Fender Jazz" zegt niet of je er nu eentje wilt verkopen of wilt aanbieden.

Als je op zoek bent naar een bassist voor je band, vermeldt dan altijd even in de topictitel in welke omgeving dit is en eventueel welke muziekstijl.

Ben je op zoek naar een basdocent, dan is het verstandiger om je advertentie niet in dit subforum te plaatsen, maar om deze bij Techniek & Lessen neer te zetten. Hier kan namelijk niet gereageerd worden op advertenties en soms hebben mede-forummers nuttige tips.

Hoe lang blijft mijn advertentie staan?
Wanneer je advertentie 2 maanden op het forum heeft gestaan, wordt deze automatisch verwijderd.

Zelf je advertentie weghalen kan ook. Ga hiervoor naar je bericht en klik op 'Wijzigen'. In het scherm voor het wijzigen van het bericht staat 'Verwijder dit bericht'. Vink dit aan en klik op 'OK'.

Waarom kan er niet gereageerd worden op topics?
Er is besloten om op dit gedeelte het reageren op topics niet mogelijk te maken. Deze post van Q. legt goed uit waarom:
Q. schreef:Eens in de zo veel tijd komt deze discussie terug, maar reageren bij aangeboden/gezocht komt voorlopig niet terug, sorry. We hebben de reageerfunctie ook niet uitgezet omdat het reageren zo briljant verliep... Natuurlijk begrijp ik ook wel dat er voordelen aan het reageren zitten, maar bij marktplaats, ebay etc. is deze mogelijkheid er ook niet (of amper).
Veel verkopers willen gewoon hun product verkopen, discussies met mensen die niet in het product geinteresseerd zijn werden vaak als vervelend ervaren. Zoals op veel fora is er ook hier wel eens de neiging om op alles te reageren wat los en vast zit, bij aangeboden/gezocht kwamen er regelmatig opmerkingen voorbij als "mooie bas" "ik vind de slagplaat lelijk" "als ik wat meer geld had dan zou ik 'em kopen" "als het een maple hals was had ik 'em wel genomen" etc. etc. Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar minstens even zo hartstikke overbodig en soms ook gewoon irritant voor de verkoper. We hebben wel een tijdje met waarschuwingen gewerkt, maar dat was een beetje dweilen met de kraan open ("reageer alleen als je interesse in het product hebt"). Maar met deze oplossing zijn de moderators heel blij en dat is ook heel wat waard ;).
Een verkoper die zijn product wil verkopen zal met alle liefde op een pb of email reageren.

www.basgitaarforum.nl biedt slechts de mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties. De afhandeling van transacties geschiedt geheel op eigen risico. basgitaarforum.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schades, verlies, (financiële) malversatie enz.
Gebruikersavatar
RUIS
uitgesmurft
Berichten: 22228
Lid geworden op: 26 mar 2005, 15:39

Bericht door RUIS »

Nog maar eens onder de aandacht brengen:
Niels schreef:Regels Aangeboden/Gezocht

[*]Niet meer dan 3 advertenties per persoon:[/b] als je meerdere dingen hebt om te verkopen dan is hier prima 1 topic van te maken. Veel advertenties van 1 iemand maken de boel onoverzichtelijk.
Geef je medeforummers ook de kans om heel eventjes bovenaan te staan.
Plaats reactie