Dummy Load

Zelfbouw, reparaties, afstellen en nog veel meer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
trippy demon
Berichten: 708
Lid geworden op: 02 mar 2007, 12:30

Dummy Load

Bericht door trippy demon »

Om een versterker op vol volume te kunnen testen zonder dat de buren hoeven klagen maar eens een dummy load in elkaar geknutseld.
4 draadweerstanden van 50W-4Ω voor een totaal van 200W-4Ω.
Nog testen hoe snel dat hoe heet wordt :shock:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
+ + + LOST IN SPACE + + +

Rickenbacker 4003, Epi Thunderbird Pro IV, Traynor YBA 200 + Traynor1510
Gebruikersavatar
LemmyNL
Berichten: 6429
Lid geworden op: 02 aug 2012, 08:58

Re: Dummy Load

Bericht door LemmyNL »

Nice!
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
Bandje: https://www.facebook.com/pages/Peyote-M ... 9105623020
Werk: https://www.tekstenfotografie.nl
Gebruikersavatar
Gossep81
Berichten: 1172
Lid geworden op: 17 jun 2023, 14:47

Re: Dummy Load

Bericht door Gossep81 »

Lyon!

But seriously, gewoon zelf bedacht en in elkaar gesoldeerd?
ongeschikt
Gebruikersavatar
trippy demon
Berichten: 708
Lid geworden op: 02 mar 2007, 12:30

Re: Dummy Load

Bericht door trippy demon »

Niet zelf bedacht, is een hulpmiddel om versterkers te testen bij reparatie zonder speaker, maar als je de line-out wilt gebruiken om naar de computer te sturen en daar lekker hard wil gaan zonder dat je je buren gek wilt maken kan je de speaker loskoppelen en vervangen door de dummy load zodat de versterker zijn power kwijt kan.

De ombouw heb ik wel zelf bedacht en gemaakt van restmaterialen en een heatsink van marktplaats. gelijk ook de speaker van de versterker intern losgekoppeld en extern via een speakerkabel gekoppeld zodat ik die makkelijk kan loskoppelen.
+ + + LOST IN SPACE + + +

Rickenbacker 4003, Epi Thunderbird Pro IV, Traynor YBA 200 + Traynor1510
Gebruikersavatar
Gossep81
Berichten: 1172
Lid geworden op: 17 jun 2023, 14:47

Re: Dummy Load

Bericht door Gossep81 »

Interessant! Kun je daarvoor niet ook bijvoorbeeld een serie gloeilampen gebruiken? Zie je tenminste wat er gebeurt.... Of is dat te simpel gedacht?
ongeschikt
Gebruikersavatar
trippy demon
Berichten: 708
Lid geworden op: 02 mar 2007, 12:30

Re: Dummy Load

Bericht door trippy demon »

Ik zou er zelf geen risico mee nemen.
+ + + LOST IN SPACE + + +

Rickenbacker 4003, Epi Thunderbird Pro IV, Traynor YBA 200 + Traynor1510
Gebruikersavatar
HansK
Berichten: 204
Lid geworden op: 01 jan 2012, 21:52

Re: Dummy Load

Bericht door HansK »

Nee niet doen met gloeilampen!
Theoretisch zou het kunnen maar dit soort lampen hebben met koude gloeidraad een weerstand die een factor 10 lager kan liggen dan de nominale (warme) waarde. Dus te groot risico voor je kostbare versterker.
Je zou bijvoorbeeld wel LED-tjes over de dummy weerstand kunnen hangen voor een kleine lichtshow. (2 LED's antiparalel met serieweerstand)
Gebruikersavatar
Jimb
Berichten: 1025
Lid geworden op: 25 mei 2005, 15:26

Re: Dummy Load

Bericht door Jimb »

200 Watt Ledje, daar komt wel een bak licht vanaf :P

DIt geeft dan weer lekker wat warmte in de winter.
Black Pearl - tribute to Pearl Jam
Gebruikersavatar
Joey
Berichten: 11057
Lid geworden op: 27 jul 2009, 11:58

Re: Dummy Load

Bericht door Joey »

Jimb schreef: 04 sep 2023, 14:54 200 Watt Ledje, daar komt wel een bak licht vanaf :P

DIt geeft dan weer lekker wat warmte in de winter.
Een goede LED straatlantaarn gebruikt ook zo'n 200W, dus je kan er inderdaad een mooie bundel licht vanaf krijgen. :)
"Only cowboys stay in tune anyways."
"Je moet dus eigenlijk al gaan oppassen dat je niet té goed wordt op je instrument want blijkbaar is dan de enige uitdaging nog om weer zo te gaan klinken alsof je niet kunt spelen... " -Stinky
Gebruikersavatar
Gossep81
Berichten: 1172
Lid geworden op: 17 jun 2023, 14:47

Re: Dummy Load

Bericht door Gossep81 »

Dat klinkt goed... ik bedoel, ziet er goed uit
ongeschikt
Gebruikersavatar
trippy demon
Berichten: 708
Lid geworden op: 02 mar 2007, 12:30

Re: Dummy Load

Bericht door trippy demon »

Tja, ik wilde m gebruiken om via de line-out naar de computer op te nemen maar dat lukt nog niet echt. geloof dat ik een DI-box nodig heb om het line-out signaal bruikbaar te maken voor mijn audiobox. helaas heb ik twee jaar geleden veel spullen wegedaan waaronder mijn DI-box. dus nu weeer even sparen voor en nieuwe.
Zat zelf aan een 'Warm Audio Direct Box Active' te denken maar weet niet of zo'n dure nodig is...
+ + + LOST IN SPACE + + +

Rickenbacker 4003, Epi Thunderbird Pro IV, Traynor YBA 200 + Traynor1510
Gebruikersavatar
Sjtevel 1984
Berichten: 2858
Lid geworden op: 18 okt 2012, 01:06

Re: Dummy Load

Bericht door Sjtevel 1984 »

Nee, dat is niet nodig. Ikzelf heb drie BBS113’s en die doen het prima. Zelfs een simpele Behringer van 3 tientjes doet wat ie hoort te doen.
Unlord schreef:Gelukkig heeft ook kutmuziek een publiek.
Plaats reactie